De wereld is in gevaar op 8 juni 2005

Ik hoor de meeste lezers weer al denken wat slaat Johan nu weer uit zijn botten. Maar geloof me, de wereld is in gevaar door het dagboek van Bob Vansant. Zijn boek komt in de handel op 8 juni 2005 en wie weet wat daar allemaal in te lezen staat. Op de achterflap staat het volgende te lezen, "Als psychotherapeut begeleidde Bob Vansant duizenden cliënten. Tijdens consultaties, die hij ont-moetingen (encounter) noemt, werden hem geheimen toevertrouwd die hij vaak als enige kent". Wie zijn die duizenden cliënten, we vragen ons af, zijn daar politiekers of regeringsleiders bij.

Alle gekheid op een stokje, de boodschap die Bob Vansant wil meegeven in zijn boek is dat mensen therapeutisch moeten worden voor elkaar, zegt hij. Zorgzaam en aandachtig zijn.

Minder apathie en meer empathie. Dan komt er vanzelf meer tolerantie. ( website )

Na vijfentwintig jaar besloot Bob Vansant deels anders te werken. Groeps- en herstelweken in Griekenland, Frankrijk en Spa, opleidingen en cursussen, lezingen en schrijven staan nu centraal. Na het luisteren, wil hij vooral nu zélf kunnen uitspreken. Als tolk van hen die geen stem meer hebben en dus erg 'ont-stemd' en misnoegd zijn en juist dààrdoor depressief worden. Bob Vansant, psychotherapeut

Enkele recente artikels van Bob Vansant op deze site:

Schrijven als therapie door Bob Vansant

Kleuters met muilkorf ?

Invloed farma-industrie is zeer verontrustend

Depressie niet meer te herstellen na 75 jaar !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here