Ga mee naar de avant-première van Ajami

Op 7 april verschijnt Ajami in de zalen. Deze debuutfilm van regisseurs Scandar Copti en Yaron Shani was één van de sterkste films van de 36ste editie van het Filmfestival Gent. Hij kaapte zelfs de Mine Xplore Award, de prijs van de jongerenjury, weg. Een goede reden om ook nu met prijzen te gooien, vonden wij: in samenwerking met Cinéart zijn er tien duo-tickets te winnen voor de avant-première op 6 april in Sphinx Gent.

De film speelt zich af in de Ajami wijk van Jaffa. Het is een smeltkroes van joodse, islamitische en christelijke cultuur. De spanning is vaak te snijden en er is weinig nodig om de lont in het kruitvat te steken. Te midden van al dat geweld vertelt de 13-jarige Nasri hoe zijn oom toevallig iemand uit een andere clan doodschoot. Sindsdien is de familie vogelvrij. De bloedwraak kan echter worden afgekocht. Een taak die Nasri's oudere broer Omar op zich neemt. Doorheen de film zien we nog andere verhaallijnen: Malek is een Palestijns vluchteling die illegaal werkt om de operatie van zijn moeder te kunnen betalen, een joodse politieagent is op zoek naar zijn verdwenen broer en de Palestijnse Binj droomt van een gelukkig leven met zijn joodse vriendin. Alles is waar gebeurd en in maximaal een of twee takes opgenomen. Acteurs hadden scenario noch dialooglijsten. Spontaan zijn was de boodschap terwijl de regisseurs, een Israëlische jood en een Palestijn, heel goed wisten waar ze naartoe wilden. Het resultaat van zeven jaar werk is verbluffend. Meer info: www.kino.com/ajami

De film is vanaf 7 april te zien in volgende zalen:
UGC Toison d'Or in Brussel
Arenberg in Brussel
Sphinx in Gent
Cartoon's in Antwerpen
Utopia in Luxemburg

klik hier om kans te maken op tickets voor de avant-première van Ajami in Sphinx op 6 april. De wedstrijd sluit af op vrijdag 2 april om 12u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here