Groen!: Verhofstadt heeft gefaald op alle fronten

Groen! kijkt, net als de hele bevolking, met toenemende verbazing naar de politieke vaudeville die wordt opgevoerd rond Brussel-Halle-Vilvoorde. "Er wordt in dit land al maanden niet meer geregeerd, er worden geen problemen opgelost. Verhofstadt heeft gefaald op alle fronten. Dit is een uitermate slechte zaak voor het vertrouwen in de politiek,"meent Groen!-voorzitter Vera Dua.

Het zielige schouwspel rond Brussel-Halle-Vilvoorde versterkt enkel maar de antipolitiek. "De federale regeringspartijen – SP.A, Spirit en VLD – dragen hierin een verpletterende verantwoordelijkheid," reageert Groen!-voorzitter Vera Dua. "De ploeg rond premier Verhofstadt slaagt er al maanden niet meer in nog te regeren. Er worden geen problemen meer opgelost, er worden er telkens weer nieuwe gecreëerd. DHL liep af op een sisser, de vaudeville rond BHV is intriest. Een probleem dat maandenlang de politieke agenda beheerst, wordt nu simpel in de ijskast gestopt!

Nog triestiger is het feit dat het deze regering aan elke daadkracht ontbreekt om de echte problemen op te lossen. Waar is het begin van oplossing rond de vergrijzing, rond de eindeloopbaan? Waarom zitten er in dit land nog altijd 600.000 mensen zonder werk? Ook die problemen schuift de regering al maanden voor zich uit. Ook die problemen zal deze regering niet oplossen. Het wordt tijd dat ook premier Verhofstadt dat onder ogen durft zien."

"Deze regering regeert al maanden niet meer; ze heeft geen daadkracht, geen politiek project meer. Zelfs het uitstapje naar de koning zal deze regering geen nieuw leven inblazen," aldus nog Vera Dua.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here