Vlaams Belang wil ontslag Leterme BHV

Op voorstel van de Vlaams-Belangfractie in het Vlaams parlement vindt vrijdagochtend om 10uur een actualiteitsdebat plaats omtrent het dossier B-H-V, de onverkorte uitvoering van het Vlaamse regeerakkoord en het voortbestaan van de regering Leterme I. Voorafgaand aan dit actualiteitsdebat zal minister-president Leterme een verklaring in het Vlaams parlement afleggen.

De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams parlement is van mening dat Leterme onmogelijk kan aanblijven als minister-president als blijkt dat het dossier B-H-V van de agenda wordt afgevoerd tot het einde van de federale legislatuur. Ondanks het feit dat het Vlaams parlement een legislatuurparlement is en er geen vervroegde verkiezingen kunnen plaatsvinden meent het Vlaams Belang dat er door de Vlaamse regering een krachtig signaal met uitgestuurd worden.

Indien ook de behandeling van het BHV-wetsvoorstel in de commissie Binnenlandse Zaken van het federale parlement stopgezet wordt, kan de Vlaamse regering onmogelijk in zijn huidige samenstelling blijven bestaan. Terzake eist de Vlaams-Belangfractie in het Vlaams parlement dan ook het ontslag van minister-president Leterme.

Het feit dat Leterme zou doorgaan met dezelfde meerderheid ; het feit dat Leterme ongegeneerd zelf minister-president zou blijven, ondanks het openlijk bedrog van zijn coalitiepartners Sp.a en VLD, zou ongehoord zijn.

Na o.a. aandringen van het Vlaams Belang op een extra bureauzitting deze middag, werden alle parlementaire activiteiten opgeschort tot na het actualiteitsdebat en de eventuele vertrouwensstemming t.a.v. de regering Leterme. In de praktijk komt het erop neer dat de politieke crisis van de federale regering verplaatst is naar de Vlaamse regering. De bal ligt nu volledig in het kamp van minister-president Leterme wiens geloofwaardigheid meer dan ooit op het spel staat.

Bron: Persmededeling Filip Dewinter
Fractievoorzitter in het Vlaams parlement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here