Betere werkvoorwaarden in sociale werkplaatsen

Voor het eerst krijgt de doelgroep van de sociale economie (de werknemers van de Sociale en Beschutte Werkplaatsen) een volwaardige behandeling. De werknemers van die werkplaatsen gaan dat dan ook voelen. Zowel in hun portemonnee als op de werkvloer."zegt Kathleen Van Brempt

"De 20.000 werknemers van de Sociale en Beschutte werkplaatsen (SW en BW) krijgen een eindejaarspremie die gelijk is aan die van de andere werknemers van de non-profitsector, namelijk 75 procent van hun maandwedde", dat is een doorbraak. Want tot op vandaag hadden de mensen van de sociale werkplaatsen geen recht op een eindejaarspremie, die van de BW op een eindejaarspremie van 50 procent van het nettoloon.

De grote groep van werknemers vanaf 45 jaar in de beschutte werkplaatsen krijgen nu dezelfde rechten als de werknemers in de SW en kunnen binnenkort ook genieten van arbeidsduurvermindering. Dat zorgt voor een betere kwaliteit op de werkvloer.

Bovendien zal er ongeveer 200 euro per werknemer beschikbaar zijn voor managementsondersteuning, vorming, training en opleiding. Wat belangrijk is om de kwetsbare werknemers van de SW en BW kansen te geven op levenslang leren en doorstroming naar de reguliere economie."

Van Brempt is ook blij dat het bereikte akkoord bijna 500 bijkomende arbeidsplaatsen creëert voor de doelgroepwerknemers en de omkadering in zowel de beschutte als de sociale werkplaatsen. http://www.s-p-a.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here