Ontucht van meester Ludi schokt school

Het Nederlandse dorpje Almere is opnieuw opgeschrikt door een zedenzaak. Deze keer is een leraar van de school de peperbus opgepakt omdat hij niet van kinderen kon afblijven. Hij zit sinds 25 april in voorarrest op verdenking van rare spelletjes met 5 kinderen. Niet alleen op deze school, maar ook op andere scholen waar de leraar gewerkt had zijn er aantijgingen geweest in zijn richting, maar deze werden ongegrond verklaard.

De man werd reeds in een vorige school ervan beschuldigd dat hij seksueel getinte opmerkingen naar leerlingen zou hebben gemaakt. De landelijke klachtencommissie voor het onderwijs stelden een onderzoek in maar de klachten werden destijds ongegrond verklaard en de Almeerder gerehabiliteerd. Ondanks dat hij bij zijn oude werkgever mocht blijven koos de man voor een nieuwe start op een nieuwe school; de Peperbus.

Bestuursvoorzitter Netty Tiemersma van de overkoepelende Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs vindt dat indien de man wordt veroordeeld zijn lesbevoegdheid moet worden ontnomen . "Het lijkt een patroon, want het is de tweede keer. Dan moeten wij ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen", stelt Tiemersma. Op de school zorgt een speciaal team voor begeleiding van docenten, ouders en leerlingen. Er is geen sprake van paniek volgens Tiemersma. http://ludi.web-log.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here