Moeder verliest het ouderlijke gezag

In Dendermonde heeft een rechter een gescheiden moeder het ouderlijke gezag (hoederecht) over haar 5-jarige dochter ontnomen omdat ze steevast weigerde haar dochter in de weekenden mee te geven aan haar vader. De voogdij is nu toegewezen aan de vader. Het is voor het eerst in België dat een rechter zo een uitspraak doet.

De uitspraak werd met gejuich ontvangen door het Steunpunt Blijvend Ouderschap en spreekt van een historische uitspraak. ''Deze straf is beter dan de gebruikelijke gevangenisstraf. ,,In de tien jaar dat wij werken rond problemen met bezoek- en omgangsrecht, is dit de eerste keer dat een rechter de domiciliëring omkeert. Dit is een historische uitspraak'', zegt Luc Arron van het Steunpunt Blijvend Ouderschap. ,,Er is nu een precedent. Laten we hopen dat andere rechters durven volgen, zodat het weigeren van het omgangsrecht niet langer ongestraft blijft.''

De moeder bijgestaan door Jef Vermassen zou in hoger beroep gaan om de eerdere beslissing van de rechter ongedaan te maken. Ze zegt dat ze nooit weigerde om het kind bij de vader te laten in het weekeinde, maar dat het kind zelf niet naar de vader wilde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here