Procedure verloren voorwerpen NMBS sterk vereenvoudigd

Brussel, 13 januari 2010 – Op initiatief van minister voor Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne heeft de Commissie Infrastructuur van de Kamer vandaag een wetsontwerp unaniem goedgekeurd om het bewaren van op de trein verloren voorwerpen te vereenvoudigen. De verloren voorwerpen zullen gedurende een veel kortere periode worden bewaard en niet meer worden verkocht maar rechtstreeks ter beschikking gesteld aan de mensen die ze het best kunnen gebruiken. De huidige procedure dateert van 1860 en zorgt voor veel rompslomp.

Vandaag moet een voorwerp dat werd achtergelaten op een trein worden opgehaald binnen de 14 dagen in het eindstation. Daarna wordt het overgebracht naar de Centrale Bewaarplaats voor Gevonden Voorwerpen van de NMBS in Brussel. Daar wordt het gedurende 6 maanden bewaard. Na het verlopen van deze termijn wordt het openbaar verkocht.

Elk jaar worden zo'n 40.000 voorwerpen vergeten of achtergelaten op treinen, in stations, wachtzalen,

1 REACTIE

  1. Op 22 mei laAtsleden had ik mijn rugzak vergeten in de trein vanuit Antwerpen (18u42) naar Leuven.  Heb op 23 mei  melding gemaakt bij afdeling ‘NMBS verloren voorwerpen’ via een  internet – formulier en in het begin van de namiddag kreeg ik de telefonisch melding  dat bovenvermeld voorwerp zich in het station van Aarschot bevond met ganse inhoud: fototoestel enz.

    Vooral hartelijk aan de NMBS voor de goede zorgen,

    Hendrik DE DIER , Heverlee 

    rikdedier@ggmail:disqus .com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here