Naïma misbruikt

Eerst werd Naïma Amzil en Remmery 'gebruikt' om de strijd aan te binden tegen het vermeende alom tegenwoordige schrikbeeld van racisme en fundamentalisme. Nu blijkt dat brave Naïma slachtoffer was van een gewone huis -tuin -en keukenruzie, moet ze voor Yves Leterme – de dag nadien, in zijn Rerum Novarumtoespraak – het nieuwe rolmodel worden voor de oplossing van die andere keukenruzie BHV.

Voor welke hete hangijzers zouden we Naïma zo nog kunnen inschakelen ? Als een 'Tinneke van Heule' uit Ledegem onze agenda blijft bepalen, zegt dit enkel hoe triest het is gesteld met onze politieke bollebozen in Brussel.

Hopelijk haalt Verhofstadt iets en iemand anders uit de kast deze week !? Anders stelt de Koning Naïma misschien nog wel aan als formateur ? Ze kennen elkaar goed. Laat Naïma nu aub met rust ! De vrouw vraagt voortdurend niets anders. Zij was al zes maanden het zwaktebod van deze regering. Het heeft alleen het onveiligheidsgevoel en de angsten van mensen maar onnodig aangezwengeld.

Professor sociologie Elchardus van de VUB heeft recent nog een opiniepeiling gedaan over de vraag hoe 'angstig' Belgen wel zijn. Het onveiligheidsgevoel is niet in verhouding tot wat mensen zoal hebben meegemaakt aan onveilige situaties, zo blijkt. Veel heisa en angstpsychose wordt veroorzaakt door de politiek en de pers. Veel stormen in een glas water worden door hen juist in de hand gewerkt.

De farmaceuten met hun angstwerende middelen worden er alleen maar beter van. Dus politici en pers doen er goed aan om eerst nog maar eens goed na te denken- of voor te denken- vooraleer ze iemand als Naïma nog eens voor hun karretje spannen. Ik wacht op een verontschuldiging van de Koning, Kardinaal Danneels, andere gezagsdragers, Unizo en zovele anderen… die de Remmery-zaak hebben uitgebuit. Op z'n minst moet de pers nu ook de volgende 6 maanden berichten over niet-racistische en positieve gebeurtenissen met allochtonen.

Bob Vansant, psychotherapeut

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here