VKW nodigt VB-voorzitter uit als spreker

Vorige vrijdag stond op de voorpagina van de katern bij De Weekbode, KW-magazine, een verontrustend bericht. Het VKW, de koepel van christelijke werkgevers heeft Frank Vanhecke uitgenodigd als gastspreker op haar jaarvergadering. "Is dit erg?", vraagt Bart Caron, spirit, zich af?"

Ja natuurlijk is dit erg. Uitgerekend de 'christelijke' werkgevers nodigen de kampioen van (het aanzetten tot) de haat en onverdraagzaamheid uit om te spreken over economie. De voorzitter van het VB, de tegenstander van iedereen en alles die 'anders' is. Onwaarschijnlijk!"

Caron:"Het VB muntte altijd al uit in het ontbreken van een visie op de economische ontwikkeling, op werkgelegenheid enz. Dat gaf de partij onlangs zelf nog toe. Je kan ook bezwaarlijk stellen dat het VB veel gepresteerd heeft voor de economische groei van West-Vlaanderen, of interessante suggesties heeft geformuleerd om de werkgelegenheid te bevorderen."

"Ik ben verontwaardigd dat we reeds in een dergelijke fase aanbeland zijn waar extreemrechts zomaar een forum krijgt en niemand er wakker van ligt. Laat staan er zich vragen bij stelt of dit zomaar kan.

Ik roep de christelijke koepel op tot een moment van bezinning in de goede christelijke betekenis van het woord. Even stilstaan en nadenken. Meer zelfs, hun verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen extremisme en het aanzwengelen van haat. Want de christelijke waarden staan toch haaks op de uitgangspunten van het VB," sluit Caron af. http://www.meerspirit.be

Tussen haakjes, dit is van Spirit.. en nu niet meer zagen dat er hier al teveel van het VB op de site komt hé. Ik denk dat andere politiekers ze onze oproep gelezen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here