Fabian Scheys is Beste Belgische docent in Champagnewijnen

De 28-jarige Fabian Scheys, leraar wijnkunde en auteur van boeken over wijn, wordt de jongste Belgische finalist ooit in de Europese finale van de Champagne Ambassadeurs. De Belgische finale van de vijfde editie van de Europese wedstrijd van de Champagne Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd zopas gewonnen door Fabian Scheys. Scheys is leraar wijnkunde bij Syntra West en Syntra Brussel, van het opleidingsnetwerk voor volwassenenonderwijs Syntra.

Dit Europese initiatief van het Comité Champagne te Epernay (Frankrijk), dat vijf jaar geleden werd gestart heeft als doel, door middel van een unieke en originele wedstrijd, extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in acht Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken. Fabian Scheys (°1981) nam het in de finale op tegen twee collega's, Jean-Marie De Baene, leraar wijnkunde aan het CVO (Centrum Volwassenenonderwijs) VAZOV Oudenaarde, en Manfred Martin, leraar wijnkunde in Namen.

Het hoofdthema van de finale 2009 was 'Rosé Champagne'. De jury werd samengesteld uit volgende leden: François Pierssens, journalist, Gérard Devos leraar wijnkunde aan de hotelschool Cardinal Mercier van Waterloo, Johan Mullebrouck leraar wijnkunde hotelschool Spermalie te Brugge en Belgische winnaar van de editie 2008, Philippe Berger, leraar wijnkunde aan de CEFOR, van het volwassen onderwijs van de Franse gemeenschap in Namen, Violaine Privé, oenologe van het Comité Champagne en Grégoire Van den Ostende, directeur van het Champagne Informatiecentrum België. Fabian Scheys zal België vertegenwoordigen op de Europese finale die van 19 tot 22 oktober 2009 plaatsvindt in Epernay Link: http://www.champagne.fr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here