BHV het onderwerp van de dag, alle partijen hun zegje

Het Vlaams Belang zegt dat VLD-voorzitter Bart Somers in diverse interviews een vereenvoudiging van de huidige belastingstructuur voorstelt om zo de aandacht af te leiden van de capitulatie van zijn partij inzake de kwestie-BHV, lanceert Het Vlaams Belang is sceptisch over de grootse plannen van de VLD. Van de in 1999 door Verhofstadt beloofde verlaging van de fiscale druk kwam helemaal niets in huis, ondanks een hervorming van de personenbelasting en van de vennootschapsbelasting.

Groen heeft ook zijn zegje en laat weten in een persmededeling dat Groen! geschokt is over "splitsing ontwikkelingssamenwerking als pasmunt voor BHV. Laat het zuiden niet de prijs betalen voor Belgische politieke impasse rond het dossier BHV. Tegen dit voornemen werd meer dan terecht fors gereageerd door onder meer 11.11.11 en het ACV, stelt Groen!-voorzitter Vera Dua. "Het idee van een splitsing van ontwikkelingssamenwerking is bijzonder cynisch. Een kwalitatieve ontwikkelingssamenwerking zou in internationaal verband een antwoord moeten zijn op een wereld waar alles te koop is, en net die bevoegdheid zou men nu willen 'verkopen'."

Volgens de VLD wil de N-VA 2,4 miljoen werkende Vlamingen straffen. Het VLD-partijbestuur stelt opnieuw vast dat sommigen het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde misbruiken om de afgesproken lastenverlaging niet of slechts gedeeltelijk uit te voeren. In een gesprek met De Standaard stelt N-VA-voorzitter De Wever de lastenverlaging in vraag. VLD-voorzitter Bart Somers noemt de houding van De Wever absurd. Somers: "Bart De Wever wil het geld van de werkende Vlamingen afpakken omdat de Franstaligen zich hardnekkig opstellen in het debat over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dit is absurd. Hij straft daarmee de zowat 2,4 miljoen werkende Vlamingen die een belastingvermindering werd beloofd."

De VLD-voorzitter roept zijn N-VA-collega dan ook op om het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde niet langer te misbruiken en zeker de werkende Vlamingen niet te straffen.

Somers: "De Wever zou beter een voorbeeld nemen aan Yves Leterme. De minister-president liet vorige week donderdag duidelijk weten dat de beloofde lastenverlaging er ook effectief zal komen."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here