7 doden bij gruwelijke helikoptercrash in Frankrijk

Zeven mensen zijn zaterdagavond om het leven gekomen bij de crash van een privé helikopter op de Mont Cordon (gemeente Brégnier-Cordon) in het Franse departement Ain. De helikopter was opgestegen in het attractiepark Walibi en stortte om een nog onduidelijke reden te pletter. Zes werknemers van Walibi kwamen samen met de piloot om. Vijf van de slachtoffers zouden volgens de brandweer bij het ongeval onthoofd zijn. Een honderdtal brandweerlieden en politiemensen begaven zich naar de plaats van de crash. De plaats van het ongeval is erg afgelegen en enkel met 4×4 voertuigen te bereiken, wat de hulpverlening bemoeilijkte.

Volgens Michel De Rohozinski, plaatselijk gerant van de chartermaatschappij, waren de weersomstandigheden goed en het zicht uitstekend, het toestel was net gereviseerd en er waren geen problemen gemeld. De gerant voegde er aan toe: "De piloot, een goede vriend, was een ervaren instructeur. Hij was niet moe of had geen andere problemen toen het toestel neerstortte". Volgens Didier Doré, onderprefect van het departement, mag men van geluk spreken dat er geen brand ontstond na het neerstorten van het toestel. De autoriteiten buigen zich nu over resultaten van de vluchtgegevens, opgeslagen in de zwarte doos van het verongelukte toestel.

Ondertussen is het vakantiepark in complete shock: vandaag zondag is het park gesloten. Ook de website van Walibi Rhone-Alpes vermeld het tragische nieuws waarbij zes van haar medewerkers zo brutaal om het leven kwamen. De slachtoffers, allen tussen de 20 en 40 jaar, waren nog maar enkele minuten ingestapt. Getuige Marie France Bourron verklaarde op RTL: "Het toestel vloog gewoon over toen het plots neerstortte zonder dat de enig motor geluid maakte. Daarna hoorden of zagen we niets meer, zelfs geen rook". Onmiddellijk na het ongeval werd de omgeving afgezet zodat de hulpdiensten zo snel mogelijk hun werk konden doen. Ook in het vakantiepark kwam een team hulpverleners ter plaatse om de nabestaanden en de collega's van de overledenen bij te staan. De omgekomen werknemers waren allen afkomstig uit de omgeving, net zoals de meeste personeelsleden die in het vakantiepark tewerkgesteld zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here