Unieke samenwerking KI Spermalie en Natuurpunt

Deze week loopt in het natuurgebied de Uitkerkse Polder (Blankenberge) de natuurweek van de leerlingen van het KI Spermalie. Sinds 1 september werken de leerlingen van de Secundaire Afdeling Auditief Gehandicapten in het natuurgebied. Het blijft echter niet bij de "klassieke" lesjes rond natuur. De dove en slechthorende leerlingen steken zelf een handje toe bij de uitbouw van deze Europese natuurparel. Kers op de taart is de natuurweek, waarbij de jongeren zelf aan de slag gaan in het natuurgebied.

De leerlingen van KI Spermalie kregen gedurende het schooljaar 2004-2005 een gevarieerd menu van activiteiten voorgeschoteld. Gaande van lessen rond milieuvervuiling, recyclage, composteren of vogels kijken tot praktijklessen zoals het maken van vogelkastjes of kruidenazijn en -olie.

Hoogtepunt is de natuurweek van 18 t.e.m. 22 april waarbij de jongeren op kruidentocht gaan met een echte heks, moeilijke vragen in een natuurquiz moeten trotseren, een bezoekje brengen aan de waterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Brugge en ze bovendien een dagje meehelpen in het natuurgebied.

Zo maken we deze jongeren bewust van de schoonheid van de natuur. We doorbreken de gewone manier van lesgeven en betrekken hen bij een echt project. Bovenal is het voor Natuurpunt, die dit gebied beheert in samenwerking met zo'n 60 landbouwers, een unieke kans om nog een extra tandje bij te steken naar bezoekersfaciliteiten. Zo zullen de jongeren een trap herstellen naar een uitkijkpunt bovenop het oude stort van Blankenberge van waarop bezoekers een prachtig zicht hebben op een weidse wereld vol vogels. Natuurpunt beloont dan ook graag de leerlingen voor hun prachtige bijdrage met een lidmaatschap!

Meer weten surf even naar Natuurpunt.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here