Europese verkiezingen: de Choice Box geeft u het woord

Op zondag 7 juni worden er naast de regionale verkiezingen ook Europese verkiezingen gehouden in België. Vanaf 9 mei tot en met 6 juni doorkruist de Choice Box daarom ook ons land. Deze Choice box maakt deel uit van de communicatiestrategie van de Europese instellingen (het Europees Parlement en de Europese Commissie). Het gaat om een rijdende opnamestudio achterin een vrachtwagen die de Europeanen de kans biedt ideeën te geven voor de toekomst en vragen te stellen aan de Europese Unie. De camera in de Choice Box registreert deze voorstellen en vragen en dagelijks worden er per lidstaat twee van die videoboodschappen getoond op reuzenschermen in Brussel.

In alle Europese lidstaten worden Choice Boxes geplaatst. In België bezoekt de Choice Box 48 verschillende steden van 9 mei tot en met 6 juni, de vooravond van de verkiezingen. Alle voorbijgangers krijgen de kans een vraag te stellen, suggesties te geven of ideeën te lanceren voor de toekomst van Europa. Deze vragen en suggesties worden opgenomen en getoond op plasmaschermen op de zijkant van het Europees Parlement in Brussel. De boodschappen zullen ook op internet te zien zijn op www.youtube.com, op de site van het Europees Parlement (www.europarl.europa.eu) en op www.europarlTV.eu .
De Choice Box is een initiatief van het Europees Parlement, waarmee het de Europeanen het belang van hun Europese stem wil doen inzien. Met de slogan 'Aan jou de keuze' benadrukt het Europees Parlement dat elke Europeaan mee kiest welke richting Europa uitgaat in de toekomst.

Het programma van de Choice Box tot maandag 25 mei:
(alle data en locaties kunt u vinden op www.belgium.be)

Vlaams Gewest:
19 mei: Kolonel Dussart plein Hasselt (8-16u)
20 mei: marktplaats Diest (8-16u)
21 mei: Zeeheldenplein Oostende (8-16u)
22 mei: Havenfeesten Blankenberge (10u30-18u30)
23 mei: Grote markt Aalst (8-16u)
24 mei: Grote markt Brugge (8-13u)
25 mei: Grote markt Kortrijk (10-18u)

Waals Gewest:
19 mei: marktplaats Soignies (8-16u)
20 mei: marktplaats Waver (8-16u)
21 mei: marktplaats Jodoigne (8-16u)
22 mei: Sint-Lambertsplein Luik (10-18u)
23 mei: marktplaats Bastogne (8-16u)
24 mei: parking Carrefour Waterloo (8-13u)
25 mei: marktplaats Ciney (8-16u)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here