Nieuw Dexia kantoor met 18 luxeappartementen te Deinze

Op het belangrijkste kruispunt van Deinze, hoek Kortrijksesteenweg en Volhardingslaan, is er gestart met de bouw van een nieuw Dexia kantoor. Dit in het oog springende gebouw met een moderne architectuur, zal het uitzicht van deze omgeving grondig wijzigen en stijlvol opfrissen. De indeling en het concept van het kantoor zijn aangepast aan de wensen en de verwachtingen van de hedendaagse bankbezoeker. Dit nieuwe concept zal tevens als basis gebruikt worden voor andere , nog te realiseren, Dexia kantoren. Boven het bankkantoor komen er 18 luxeappartementen. Om het publiek kennis te laten maken met de plannen en het bankkantoor van morgen wordt er een infoavond georganiseerd op dinsdag 28 april vanaf 19 uur in buurtcentrum De Rekkelinge, D. Delcroixstraat 1A in Deinze.

De projectontwikkeling is in handen van Van Roey Project NV uit Rijkevorsel. Deze ontwikkelaar had als opdracht een project met een duidelijke meerwaarde te realiseren. Dit werd geconcretiseerd door een geslaagde architectuur aan een betaalbaar woonconcept te koppelen. Deze plannen worden op de infoavond aan de geïnteresseerde bezoeker voorgesteld. In een derde luik wordt het investeringsklimaat in vastgoed in Deinze en de huidige BTW verlaging op een schijf van 50.000 euro toegelicht. De geïnteresseerde bezoeker heeft hier steeds de mogelijkheid tot vraagstelling aan notaris Bob Bultereys.

Het project kreeg de naam "De Medici". Deze machtige en invloedrijke Italiaanse bankiersfamilie was in de vijftiende eeuw de grondlegger van het internationale bankwezen en introduceerde het beursgebeuren in Vlaanderen. De familie De Medici had ook veel invloed op de kunst en de architectuur in ondermeer Florence en Vlaanderen. De link tussen bank en architectuur is met deze benaming dan ook bezegeld. Voor een vlotte organisatie is inschrijving vooraf gewenst. Dit kan op: 09/380.25.99 of via rik.schepens@skynet.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here