Filip De Winter eist verwijdering doeken Antwerps stadhuis

Sinds enkele dagen werden aan de gevel van het Antwerpse stadhuis gigantische doeken met ontelbare kleurenvlakken die gezichten moeten voorstellen, opgehangen. Dit 'kunstwerk' uitgewerkt door de leerlingen van de vier stedelijke kunstacademies is één van de acties in het kader van de campagne van het stadsbestuur "Antwerpen is van iedereen".

De veelkleurige gezichten moeten de diversiteit en het multiculturele karakter van de stad blijkbaar onderstrepen. Het Antwerpse Vlaams Belang vindt de 'inpakactie' van het stadhuis maar niks. Het Antwerpse stadhuis is als historische monument één van de toeristische trekpleisters van onze stad. Toeristen van over heel Europa komen niet naar Antwerpen afgezakt om uiteindelijk een met veel kleurige doeken stadhuisgevel te zien.

Net op de dag dat de belangrijke wielerwedstrijd 'Scheldeprijs' die zeker nu de nieuwe wielergod Tom Boonen mee aan de startmeet verschijnt, op mediabelangstelling van binnen- en buitenland kan rekenen op de Grote markt vlak voor het stadhuis vertrekt, wordt het stadhuis volledig onherkenbaar. Het symbolische uithangbord van Antwerpen verdwijnt achter een multicultureel spandoek.

Filip de Winter vindt dat zoiets de identiteit van "zijn" Antwerpen aantast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here