Wheelsurf: het wiel heruitgevonden

De Braziliaanse Ingenieur Tito Lucas Ott is de uitvinder van de Wheelsurf. Dit eigenaardig ogende vervoermiddel is eigenlijk een bromfiets met één wiel. Het bestaat uit twee grote wielen (diameter van 1,70 meter), die met elkaar worden verbonden door drie nylon rollers.

De verbinding tussen het binnenste en het buitenste wiel wordt tot stand gebracht door een kleiner wiel, dat door een motor wordt aangedreven. Het kleine wiel drukt tegen het binnenste wiel en draagt zijn draaiing over aan het grote buitenste wiel, zodat het voertuig begint te rijden. De brommer haalt een topsnelheid van veertig kilometer per uur in minder dan acht seconden. De transmissie gaat automatisch, zodat je alleen gas moet geven of remmen. Er is geen stuur om een bocht te nemen. AIs de bestuurder wil draaien, verschuift hij gewoon zijn lichaamsgewicht. Geoefende Wheelsurfers kunnen er zelfs rijdende koprollen mee maken.

De bijzondere rijervaring en de unieke uitstraling bieden mogelijkheden voor pretparken en speciale racebanen. Toch zijn in Brazilië en ook in Amerika al versies van de Wheelsurf geregistreerd om op de openbare weg te rijden. Ook in Nederland wordt geprobeerd om een goedkeuring voor gebruik op de weg te verkrijgen. De Wheelsurfkost tussen 1900 en 2500 dollar. http://www.wheelsurf.nl

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/wielsurfgr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here