Noble Sportscars op Belgische markt

Van der Kooi Sportscars, de in Nederland gevestigde distributeur van exclusieve Britse sportwagens, is door Noble Cars aangesteld als officiële importeur van de sportwagens van Noble voor de Benelux. Begin 2005 is Van der Kooi in Nederland gestart met de import en distributie van de Noble M12, Noble M12 GTO 3-R en Noble M400 en later dit jaar wordt de spectaculaire Noble M14 aan het gamma toegevoegd.

In 2004 toonde de Britse sportwagenfabrikant Noble de M14 voor het eerst tijdens de British Motor Show. Hoewel de auto op dat moment officieel nog in een conceptstadium verkeerde, is inmiddels duidelijk dat de Noble M14 zonder wijzigingen in productie gaat. De productiestart is voorzien voor oktober 2005 en dat betekent tevens het moment dat hij op de Belgische markt zal komen.

Voor de aandrijving van de M14 heeft Noble gekozen voor een verregaand aangepaste versie van Ford's 3.0-liter V6 die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 3.0 V6 levert een vermogen van 400 pk bij 6.100 tpm en een ontzagwekkend koppel van 522 Nm. Al dat geweld zou de Noble M14 in 4,3 sec van 0 naar 100 km/u laten sprinten en zou zorgen voor een topsnelheid van 305 km/u.

Overigens is Van der Kooi Sportscars nog op zoek naar Belgische dealers. U kan uw licht altijd opsteken op volgende e-mail adres: lotuscars@lotuscars.nl

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/lotusgr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here