...

Haaltert onder het schrikbewind

Haaltert onder het schrikbewind - haaltertHaaltert onder het schrikbewind.

De laatste in de reeks politieke interviews bij radio Pros is afgerond. Mevrouw Verbestel is er de vuile was komen uitgangen. Uiteraard niet de hare. Wie de Dany Van den Steene had verwacht kwam bedrogen uit. Mevrouw Verbestel had haar partijvoorzitter meegebracht om niks te zeggen. Hij had precies spreekverbod en moest enkel haar handje vasthouden.

Het werd een interview van 30 minuten waarin Mevrouw Verbestel het vooral over onze burgemeester had. Wie te laat had afgestemd zal ongetwijfeld gedacht hebben dat de uitzending over een corrupte ambtenaar , handlanger van een of ander maffiabaas, ging. Maar neen, het ging gewoon over onze burgemeester. Zowat de helft van het interview heeft Mevrouw Verbestel de burgemeester van alles en nog wat beschuldigd. Terecht of niet wie zal het zeggen ?

Grote woorden en forse beschuldigingen werden niet geschuwd.

Voor enige verduidelijking of bewijs had Mevrouw Verbestel niet gezorgd. We moesten het allemaal zomaar geloven. Omdat zij het zegt. Ze had het oa over het naast zich neerleggen van de wet. Nu dit wordt op Haaltert wel meer gedaan. De adviezen van Raad van State (RvS) worden hier ook genegeerd. Er werd ook gesproken over doofpotoperaties. Uiteraard werd hier niks verduidelijkt anders was het geen doofpotoperatie. Intimidatie, of die van  seksuele aard was heeft ze er niet bij gezegd. Laster en eerroof enz.. de ganse afgezaagde  reutemeteut. Echter zonder enige staving of bewijs. Mevrouw Verbestel  zegt het en wij burgers moeten het geloven. De politieke stijl van de vorige eeuw.

Het is duidelijk dat Mevrouw Verbestel met haar “charmeoffensief” aan het adres van de burgemeester haar politieke vel wil redden : ’t is de schuld van de andere.

De ware reden waarom Mevrouw Verbestel er de stekker heeft uitgetrokken.

Een jaar geleden toen ze haar overstap naar de oppositie heeft gemaakt was dit, zo zei ze toch, omdat ze een droom wou verwezenlijken. In die droom werd zij uiteraard burgemeester en de rest was bijzaak. Nu een jaar later blijkt dat dit allemaal maar voor ’t lachen was. Ze spreekt er niet meer over.

Ze had gedacht dat na haar coup alles na een maand in kannen en kruiken zou zijn maar heeft zich duidelijk misrekend. Dat haar “droom”, en de schade die deze droom aan de gemeente heeft aangericht, haar nu zwaar wordt aangerekend begint ze duidelijk te beseffen. De wind is dus nog maar eens gekeerd en nu krijgen we een totaal andere versie van haar overloopverhaal.

De reden nu (voorlopig) is dat ze toen een leegloop van het gemeentehuis had vastgesteld. Alle gemeentepersoneel verliet  langs deuren en vensters het gemeentehuis. Een gemeente zonder dienstverlening heeft geen reden van bestaan dacht ze en dus heeft ze  de stekker uit de coalitie getrokken. Dat is versie 2.0 van haar ommezwaai. Er komen er waarschijnlijk nog meer.

De reden van het falen van de coalitie ligt  volgens Mevrouw Verbestel bij het autoritaire gedrag van de burgemeester. Ze heeft het over een schrikbewind. Ja zeker : een schrikbewind heerst over onze gemeente. Niet alleen het gemeentepersoneel maar ook burgers beven als ze  Veerle Baeyens zien.

Leegloop en dienstverlening.

Bonifaas is onlangs nog op het gemeentehuis geweest en van een leegloop heeft hij niet veel gemerkt. Wel heeft hij opgemerkt dat vele ambtenaren er zaten te beven. Bonifaas dacht aan een Parkingson epidemie maar dit was het dus niet. Die zaten gewoon te beven van schrik. Gelukkig heeft Bonifaas het woord “burgemeester” niet uitgesproken want anders was zijn dienstverlening ongetwijfeld gaan lopen . Dan zou hij daar gezeten hebben met zijn zelf meegebrachte  schrijfstok en zijn mond halfvol tanden. (Bonifaas is onlangs naar de tandarts geweest).

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen.

Mevrouw Verbestel denkt niet aan stemmen dat heeft ze duidelijk gezegd. Behalve dan wanneer het over het burgemeesterschap, haar droom van een jaar geleden gaat. Was het niet zo dat ze een schepencollege op basis van voorkeurstemmen wou. Uiteraard was zij dan burgemeester geworden en haar boezemvriend de oppersmurf de klos, want hij is ouder dan 65. Maar we weten ondertussen al dat het allemaal maar voor ’t lachen was.

Ook dacht ze niet aan stemmen toen ze in april  het haar educatieve taak vond om de buitenspeeldag te gaan aflassen wegens “geen budget”. Drie weken later stond ze met glas in de hand op het gemeentehuis tussen 80 nieuwe inwoners van Haaltert. Daar was ineens wel budget voor. Die moesten niet weten dat onze gemeente onbestuurbaar is, kinderen wel. Nieuwe inwoners daar zit muziek in,  dat zijn potentiële  stemmen.  Kinderen die kunnen de boom in.

De Moeder Theresa van de Haalterse politiek.

Van zodra Mevrouw Verbestel verkiezingen ruikt gaat ze in slachtoffermodus. Bij vorige verkiezingen  had de boze wolf haar job afgepakt. Nu gaan we de Moeder Theresa toer op. Zij is diegene die het o zo goed meent, zichzelf opoffert, de vredesapostel. Zij en vooral haar familie zijn het slachtoffer van “de zwarte pers”. Och arme het arme schaap. Toch laat deze Moeder Theresa geen kans voorbijgaan om ferm te gaan natrappen. Politieke tegenstanders dienen er zwarter dan zwarte Piet uit te zien.

De uitspraak van haar leven.

Op het einde van het interview doet ze de uitspraak van haar leven.  Bonifaas citeert :

“Onze samenleving heeft meer dan ooit nood aan moedige, integere beleidsmensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen dragen. Dat moet je dat dan ook uitstralen en niet anderen gaan zwart maken…

Het is zoals Mevrouw Verbestel zelf zegt : de samenleving heeft geen nood aan mensen die elke kans, zoals dit interview, gebruiken om hun politieke tegenstanders zwart te maken.

Ook niet aan windhanen die om de haverklap, naar gelang het persoonlijk goed uitkomt van kant en mening  te veranderen. Die dan, om dit goed te krijgen, de burgers een rad voor de ogen proberen te draaien. Burgers zijn geen domme koeien meer. Kiesvee kan tegenwoordig ook  denken. Kritisch denken….

Bedankt voor het vertrouwen, het lezen van mijn weinig zinvolle onzin en misschien tot ziens.

 

Bonifaas Boni.