...

Vijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

HaaltertVijftigduizend euro is een peulschil in Haaltert

Radio Pros, de lokale radio uit Haaltert, is met een interessant reeks uitzendingen bezig. Hierin krijgen alle politieke partijen de kans om hun standpunten te komen uitleggen. Je hoeft het met het politieke standpunt niet eens te zijn, toch is het leerrijk er eens naar te luisteren. Bij mevrouw Houtman en Mevrouw Vankeymolen verliep alles sereen en ontspannen. Bij de blauwe smurfen was dat wel iets anders.

Twee weten meer dan één hebben ze daar gedacht en ze stuurden hun twee genieën Coppens en De Smet. Dat hadden ze beter niet gedaan want dan had er misschien maar half zoveel onzin uitgekraamd geweest.

Coppens is een oud gediende van de politiek, 12 jaar OCMW voorzitter en 6 jaar burgemeester. Hij stond bijna op de werelderfgoedlijst van de Unesco maar daar hebben de vorige verkiezingen anders over beslist. Veel geld aan toeristische inkomsten voor Haaltert zou dit toch niet opgebracht hebben.

Peter De Smet was ook meegekomen voor het geval dat Coppens het liet afweten. Zoals verwacht lieten ze hun politieke meningen de vrije loop. Het is een tirade van beschuldigingen aan het adres van Sp.a en de NV.a geworden. Meer zijn we ondertussen van de smurfen niet gewoon. “Het is de schuld van de anderen”. Dit hebben we in de zomereditie van hun zesmaandelijkse slijkcourant ook al kunnen lezen.

50.000 € een peulschil…
Uit het interview onthouden we dat 50.000 € een peulschil is. Niet dat de Euro in vrije val gekomen is, verre van. Dit is de menig van Meneer Coppens wanneer het over gemeenschapsgeld gaat

Meneer Coppens heeft in zijn politieke carrière ondertussen al een klein fortuin aan de gemeente (bij)verdiend. Wie nu aan dezelfde politieke carrière als meneer Coppens begint zal na achttien jaar minstens 689 502 € bruto verdiend hebben. (de “verloning” is geïndexeerd)

Aan de huidige “verloning” van 38.040 € bruto per jaar voor een OCMW voorzitter en 38.837 € bruto per jaar voor een burgemeester van een gemeente van 18.000 inwoners, zou dit komen op 12 x 38040 = 456.480 en 6 x 38.837 = 233.022 samen 689 502 € bruto. De zitpenningen van de laatste vijf jaar in de gemeenteraad zijn niet meegeteld.
Niet moeilijk dat voor meneer Coppens 50.000 € een peulschil is.

Voor zo’n, om de gemeente toch zeer “bezorgde” inwoner, is 2,78 € inderdaad helemaal niks. (50.000€/18.000 inwoners = 2,78 € ). Een gezin van 4 betaalt nu 11 € voor zijn fratsen.

Bij de vorige verkiezingen werd na 18 jaar de geldkraan plots toe gedraaid. Het is dan ook te begrijpen dat Meneer Coppens er nu wat verbitterd bij loopt.

Bonifaas vindt dat alles wat de blauwe smurfen naar buiten brengen voortaan een gezondheidslabel zou moeten hebben :

Lees of luister met mate het kan de gezondheid schaden.

Bedankt voor het vertrouwen en het lezen van dit keer gene zever. Misschien tot ziens.
Bonifaas Boni.