Modband Golden Green scoort in Jupiler League

Dat voetbalstadia niet langer en alleen dienst doen voor voetbalwedstrijden en dat er zo nu en dan eens concerten geprogrammeerd staan, is niets nieuws onder de zon. Muziek brengt de supporters in stemming. Dat tijdens de 29ste speeldag van de Jupiler Liga hetzelfde nummer door de boxen zal knallen bij elke thuisploeg, dat is wel nieuw. Het is zelfs een wereldprimeur.

Om welke song, en beter nog, over welke groep gaat het hier zal u denken. Hebben de overgebleven Beatles dan toch de koppen samen gestoken? Zijn de broertjes Gallagher -fans van Manchester City- terug wakker geschoten? Heeft onze eigenste Helmut Lotti de hymne voor het WK 2006 ingezongen? Niets van dit alles is aan de orde, het gaat hier om Golden Green. Neen, niet het plaatselijk FC Golden Green van het gelijknamige dorpje ten Zuidwesten van Londen. Het gaat om de Modband Golden Green uit Aalst. Zij hebben een nieuw clublied opgenomen: 'Soulsister'.

'Wie is Golden Green?' zullen sommigen zich afvragen, maar zo een nobele onbekende is deze band niet. De Modband Golden Green is afkomstig uit het Aalsterse. Mod is een afscheuring van Punkrock, '60 à la The Who, The Jam… Het is van 1999 geleden met 'Modbeats' dat de groep nog een full CD uitbracht maar ondertussen hebben ze niet stil gezeten. Zo kwam de groep in 2002 zelfs terecht op de Indie Band CD in de USA en dit als enige band van het Europese vasteland. Tussendoor brachten ze ook singelcd's uit waaronder de singel 'Respect' die vorige zomer nog air play haalde op Studio Brussel. In 2004 vertegenwoordigde de groep ons landje in de 'Global Battle of the Bands' in London's Mean Fiddler.

Bij de meeste onder jullie zal een lichtje gaan branden bij het horen van 'Incomplete', hun grootste hit, die in de lage landen en in Engeland grijs gedraaid werd. In 'Respect' zat flink wat toetsenwerk. Dit sloeg zo aan dat de groep deze weg blijft bewandelen. Het doet wat denken aan The Doors, maar dan in overdrive. Frontman Rik Vermeirs broer Kris sprong nu en dan in als toetsenist maar door zijn optredens met komiek Raf Coppens was zijn agenda meer dan gevuld waardoor Golden Green op zoek ging naar een vaste toetsenist en dat werd Senne Guns. Zo werd het jarenlange trio Rik Vermeir (zang), Kris Van der Cammen (drums) en Steven Govaerts (bass) een kwartet.

Meer info over deze band vind u op hun website http://www.golden-green.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here