Zware strijd voor Microsoft bij lancering gratis antivirus software?

AVG, een wereldwijde leverancier van antivirus software en software voor Internetbeveiliging met meer dan 85 miljoen gebruikers, reageerde vandaag op de aankondiging van Microsoft van een gratis antivirus softwareproduct dat halverwege 2009 zal verschijnen. AVG, dat al acht jaar gratis antivirus software aanbiedt aan gebruikers over de hele wereld, merkte de vele uitdagingen waarmee Microsoft geconfronteerd zal worden in het ondersteunen van een gratis antivirus softwareproduct op.

Microsoft zal waarschijnlijk geconfronteerd worden met een heftige reactie van ontevreden distributeurs wiens marges en eenheidsverkopen negatief beïnvloed zullen worden. "AVG erkent al acht jaar lang de groeiende wereldwijde dreiging van malware en biedt als antwoord hierop een gratis en uitgebreid hulpmiddel dat computervirussen, spyware, malware en andere online bedreigingen aanpakt," zei J.R. Smith, de CEO van het bedrijf. "Microsoft volgt duidelijk ons voorbeeld, wat zeker zal helpen in de aanpak van eenvoudige en minder ontwikkelde bedreigingen. Maar Microsoft's winstgevendheid en relaties met distributeurs zal hetgeen zijn dat echt bedreigt zal worden in dit scenario."

AVG benadrukte ook de uitdagingen waarmee Microsoft geconfronteerd zal worden voor wat betreft het houden van een gelijke tred met de groeiende proliferatie van nieuwe, en steeds lastigere, online bedreigingen. Microsoft vertrouwt vaak op haar maandelijkse "directe programmawijzigingen dinsdag" updates om haar huidige antivirus product aan te vullen en dit maakt computergebruikers kwetsbaar voor botnets en andere kwaadwillige aanvallen. Sterker nog, de gratis Microsoft antivirus software zal zelfs minder beschermende functies hebben dan haar huidige programma OneCare. Daardoor worden computergebruikers nog kwetsbaarder voor snelverspreidende virussen en andere bedreigingen nog groter zal worden. Statistieken tonen het escalerende probleem. Computerinfecties door malware zijn exponentieel aan het stijgen. Het interne researchteam van AVG merkt op dat er elke dag 50.000 varianten uitkomen, wat de behoefte aan real-time bescherming nog groter maakt.

VG's LinkScanner functie levert tot op de minuut bescherming tegen de meest recente bedreigingen. Daarnaast zijn AVG bekroonde antivirus producten al lang erkend voor het leveren van maximale computerbeveiliging en online bescherming met minimale aanslag op de portemonnee. Gezien vanuit een wereldwijd beschermingsperspectief heeft AVG een sterke aanwezigheid in bestaande en opkomende markten. Het strategische groeiplan van het bedrijf omvat de introductie van verschillende nieuwe moedertaalversies van haar antivirus programma's in de komende weken. Bovendien blijft de wereldwijde gebruikersondersteuning groeien als de industries enige echte zelfhulp netwerk. "Het uitzonderlijke gebruiksgemak en de eenvoud van AVG producten zijn altijd al een sterk verkooppunt geweest voor het product. Het levert meer beveiliging en functionaliteit tegen een veel lagere prijs dan de antivirus producten van Microsoft," voegde Dhr. Smith eraan toe. "Gezien deze zware economische tijden, stellen onze wederverkopers de robuuste productmarges die we aanbieden zeer op prijs, en de vitaliteit van onze eindgebruikers helpen de toekomstige verkopen op te drijven." Ga voor meer informatie naar http://www.avg.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here