Zeventien keer Bloedserieus

Bloedserieus is een jaarlijks evenement georganiseerd door de studenten- vereniging het VLK (Vlaamse Levenstechnische Kring) in samenwerking met het Rode Kruis. Tijdens de eerste week van november zal op verschillende plaatsen in Gent bloed afgetapt worden door verpleegkundigen van het Rode Kruis. De Bloedserieus actie wordt dit jaar al voor de zeventiende keer georganiseerd. Niet alleen de Gentse studenten vinden hun weg naar deze actie, maar ook tal van bekende Vlamingen zoals Kommil Foo, Lieven Scheire, Alain Grootaers en Nic Balthazar komen bloed geven.

Elke dag opnieuw is er nood aan bloed: bij een operatie, een bevalling of na een verkeersongeval. Maar ook leukemiepatiënten, mensen met bloedarmoede en zo meer zijn bloedproducten onmisbaar. Bloed kan slechts 35 dagen bewaard worden, het Rode Kruis organiseert dan ook regelmatig inzamelingen. Jongeren zijn zwaar ondervertegenwoordigd onder de bloedgevers, hoewel zij geschikte donoren zijn. Bovendien zijn ze de grootste afnemers van donorbloed gezien de weekendongevallen. Jaarlijks valt ongeveer 10% van de donoren weg. Het Rode Kruis is dus steeds op zoek naar nieuwe donors. Omdat achttien de minimumleeftijd is richt deze actie zich op studenten. Universiteitssteden zoals Gent concentreren een studentenpopulatie vol jong, onstuimig bloed.

Iedere bloedgever krijgt in ruil voor zijn half litertje bloed een sponsorpakket met magazines, lekkernijen en een gratis toegangskaart voor de Bloedserieus fuif in de feestzaal van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, met Davidov en DJ Raz. Link: http://www.landbouwkring.be/bloedserieus

Men kan bloed geven op de volgende locaties en tijdstippen:

3 november: Kinepolis 13.30 – 18.30
4 november: Ledeganck peristilium 11.00 – 16.00
5 november: faculteit Bio-Ir. Wet. 10.00 – 17.00
6 november: faculteit Economie en Bedrijfskunde 11.00 – 15.00

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here