Nieuws van de Boekenbeurs

Na een succesvolle opening met een swingende afterparty heeft de Boekenbeurs al twee drukke dagen achter de rug. Tot nu toe trok de Boekenbeurs al 35.142 bezoekers. Het multimedia-luik op de website breidt zich alsmaar verder uit. In samenwerking met Klara.be werd er een widget (schermpje) geplaatst op de Multimediapagina . Dagelijks wordt daarin een filmpje uit het Klara-archief getoond over een auteur die die dag op de Boekenbeurs is. Een dertigtal auteursprofielen zijn intussen uitgebreid met een link naar een archieffilmpje op www.klara.be , Te bekijken op www.boekenbeurs.be/auteurs .

Vier journalisten in spe zijn dagelijks op post op de Boekenbeurs om verslag uit te brengen voor de website, voor de pers en voor de standhouders. Femke, Nele, Laure en Wouter volgen de Master in Journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel. Alle vier krijgen ze hun vuurdoop op de Boekenbeurs en zien dit dan ook als een unieke kans om journalistieke ervaring op te doen. Dagelijks gaat de jonge fotograaf Bert Ydiers (16) op pad om foto's te maken van 'het leven zoals het is op de Boekenbeurs'. Bert, die in het 5e jaar wetenschappen-wiskunde zit, is al een jaar of 5 intensief met fotografie bezig. Hij is een van de winnaars van look@me (De Standaard, 2005) en haalde een derde plaats in de voorronde van de Kunstbende 2007. Hij maakte onder meer een twaalftal foto's voor het jeugdboek Deschoonheid van Clara van Piet de Loof. Zijn fotoverslag is online te bekijken via www.boekenbeurs.be/multimedia .

In samenwerking met Nederland Leest wordt nu ook het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch op de Boekenbeurs verspreid. De Vlaamse lezers worden daarbij opgeroepen het boek te lezen en er de dialoog over aan te gaan. Het doel van Nederland Leest is dat zoveel mogelijk mensen gelijktijdig hetzelfde boek lezen en er met elkaar over praten. De campagne loopt tot en met vrijdag 14 november. Wie zich inschrijft op de Boekenbeurscommunity en een printout van zijn gebruikersprofiel afgeeft aan de Infobalie krijgt een exemplaar van het boek cadeau! Ook wie deelneemt aan de Mexico wedstrijd krijgt bij het afgeven van het wedstrijdformulier een boek cadeau.

De 5 stands die genomineerd zijn voor de Prijs voor de Mooiste Stand zijn nu ook te bewonderen op www.boekenbeurs.be/Mooiste stand . Stemmen kan op de Boekenbeurs met het stemformulier. De 5 stands zijn Clavis, De Geus, Hemma, Paard van Troje, WPG Uitgevers.

Vandaag, 2 november om 13.30 uur, zal Julie O'Yang het eerst gedrukte boek van China Noir in brand steken aan Ingang 2 van de Boekenbeurs. In China bestaat er een heel oud ritueel die een ander licht werpt op het verbranden van boeken en papier. Julie O'Yang treedt op in het item Peking, vroeger en nu in het kader van de themadag.

Van 3 tot 7 november loopt het midweekprogramma met maandag 'Dag van de polemiek': Pittige debatten met spraakmakende schrijvers. Dinsdag 'Dag van de professional': in het teken van vakspecifieke lectuur. Woensdag: leerkrachtendag secundair onderwijs. Donderdag: Dag van Gazet Van Antwerpen. Vrijdag: Knack-Dag: diepgravende gesprekken met klinkende namen. Alle info op www.boekenbeurs.be/boekenverdieping .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here