Geen treinverkeer tussen Gent en Zottegem dit weekend.

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, vernieuwt tijdens het weekend van 25 op 26 oktober 2008 de overweg Oudenaardsesteenweg/Provinciebaan op de spoorlijn Gent-Sint-Pieters – Zottegem. De overweg wordt volledig uitgebroken en heraangelegd. Er zullen tijdens dat weekend op die verbinding geen treinen rijden. Ter vervanging rijden er autobussen. Het wegverkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Tussen de stations Gent-Sint-Pieters en Zottegem zal er een vervangende autobus rijden met haltes aan de stations van Merelbeke, Melle, Gontrode, Moortsele, Scheldewindeke en Balegem-Dorp. De vernieuwde overweg krijgt prefab-betonelementen waar de spoorstaven in verankerd liggen. Ze zorgen voor meer comfort en zijn erg onderhoudsvriendelijk. Met deze spoorwerkzaamheden wil Infrabel haar spoorwegnet stapsgewijs vernieuwen zodat het treinverkeer vlot en veilig verloopt.

Om alle reizigers zo goed mogelijk in te lichten worden er in de stations affiches uitgehangen met alle wijzigingen aan de dienstregeling. Bovendien gebeuren er ook mondelinge en visuele aankondigingen in de stations en op de treinen. Ook op de website (www.nmbs.be) zijn de wijzigingen terug te vinden. Uiteraard staat ook de centrale infodienst van de NMBS (tel. 02/528 28 28) paraat om de klanten te informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here