De Zeelse jeugdraad wil meer plaats voor jongeren

Tijdens de jaarlijkse "staat" van de Zeelse jeugdraad wordt telkens de jeugdprijs uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar de vrijwilligers die meehielpen aan de realisatie van de nieuwbouw jeugdhemen van KSA-VKSJ en VP-Marsipulami die vorig jaar in gebruik werden genomen. Hiermee bekroont de jeugdraad én het vrijwilligerswerk én het belang van kwaliteitsvolle jeugdinfrastructuur.

Het hoofdthema van de "staat" worden zeker de speelstraten. Vorig jaar immers keurde de gemeenteraad na gunstig advies van de jeugdraad een gemeentelijk reglement op de speelstraten goed. In de BVA-wijk ging vorige zomervakantie reeds een eerste speelstraat door. De jeugdraad wil dit nu nog meer promoten en later dit jaar zelfs uitpakken met een "mobiele" speelstraat die zij zelf zullen organiseren in samenwerking met enkele wijkcomités. Morgen zal de raadzaal in het gemeentehuis – alhoewel ook de schepen nog niet alle details kent – zeker omgetoverd zijn in een (speel)straat.

Johan Anthuenis, de schepen van jeugd in de gemeente Zele zegt dat de Zeelse jeugdraad op zijn wijze zal opkomen voor meer plaats voor jongeren. Een thema dat de voorbije maanden reeds eerder in de belangstelling stond in onze gemeente en ook in het Vlaamse parlement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here