Partnergeweld

"We waren aan het rijden, mijn man zat aan het stuur. Plots werd hij razend en zag ik zijn vuist op me afkomen. Na de rammeling werd ik gewond uit de auto geschopt, op een plek die ik niet kende." Marya incasseert jarenlang partnergeweld, tot ze twee maanden geleden definitief bij hem wegtrok.

Telefacts volgt vier knappe vrouwen die nooit dachten dat zij slachtoffer zouden worden van partnergeweld. Maar ze werden het toch. Samen met Pamela Anderson doen ze hun beklijvend verhaal.

De relatie van Pamela Anderson met Tommy Lee en het geweld dat ze daarbij moest incasseren, maakte van haar hét gezicht voor slachtoffers van familiaal geweld. "Als je het niet zelf hebt meegemaakt, is het onbegrijpelijk waarom die vrouwen telkens blijven teruggaan naar hun partner. Ik deed dat ook. Je doet er alles aan om die partner toch van je te laten houden." Dat voor veel vrouwen de liefde niet stopt eens er geweld bij komt kijken, ervaart ook Marya. Meermaals wordt ze in het ziekenhuis opgenomen en meermaals keert ze terug naar de man die haar het ziekenhuis in sloeg. "Ik weet het niet. Ik blijf denken: geef ik hem nog een laatste kans? "

In de reportage beschrijven de vrouwen de technieken die door hun partners werden toegepast en die van hen tijdelijk weerloze wezens maakte. Julia, een knappe jonge burgerlijk ingenieur, herinnert zich hoeveel angst ze had telkens haar gsm ging. "Als ik 5 minuutjes later thuis kwam van mijn werk, belde hij me. Eens thuis volgde de rest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here