Beldonor viert Europese Dag voor Orgaandonatie.

Op 18 oktober viert Beldonor feest op het Brusselse Muntplein naar aanleiding van de Europese Dag voor Orgaandonatie. Hoogtepunten van de namiddag worden de prijsuitreiking van de nationale tekenwedstrijd en het oplaten van honderden ballons ter ere van alle orgaandonoren en hun families. Verder staat er muziek en magie op het programma en kan het publiek gratis de minitentoonstelling van Körperwelten bezoeken.

Beldonor heeft reden tot feesten want ons land staat definitief aan de Europese top voor orgaandonatie. Nooit eerder kregen zoveel landgenoten kans op een nieuw leven door een transplantatie en het aantal Belgen dat bij hun gemeente een formulier tot instemming indient, stijgt nog elke dag. Naar aanleiding van de Europese Dag voor Orgaandonatie, nodigt Beldonor de bevolking uit voor een magische namiddag vol informatie en amusement op het Brusselse Muntplein.

Vanaf 14 uur is iedereen welkom op het Muntplein voor muziek en animatie. Er worden heel wat fietsers verwacht in Brussel centrum want alle sympathisanten van Beldonor halen die dag hun fiets van stal en komen vanuit alle windstreken de hoofdstad ingereden om te verzamelen voor de De Munt. In de grote tent op het Muntplein opent tegelijk de gratis minitentoonstelling van Körperwelten zijn deuren. Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de prijsuitreiking van de nationale tekenwedstrijd in aanwezigheid van minister Laurette Onkelinx en burgemeester Freddy Thielemans. De winnende tekening wordt namelijk het nieuwe beeld van de informatiecampagne en zal te bewonderen zijn op 900 voertuigen van het openbaar vervoer van 14 tot 27 oktober. De kleine prijswinnaar gaat naar huis met een ticket naar Australië op zak om er de Wereldspelen voor Getransplanteerden 2009 bij te wonen.

Om 16 en om 17 uur presenteert Beldonor het magische spektakel van illusionist Carlos Vaquera. De namiddag wordt afgesloten met een eerbetoon aan alle orgaandonoren en hun families om 16.30 uur. Op dat tijdstip kiezen honderden ballonnen het luchtruim. Dit niet alleen in Brussel, maar ook in een tiental andere gemeenten die hiermee hun steun aan het Beldonor project willen betuigen. Hoewel elke Belg die geen bezwaar maakt orgaandonor is, blijft het belangrijk deze keuze bekend te maken aan je naasten en familie. Dit kan door een formulier tot instemming in te dienen bij je gemeente en door te praten met je vrienden en familie zodat elke twijfel uitgesloten is.

URL: http://www.health.fgov.be en http://www.beldonor.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here