...

Kritiek ondergrondse parking aan het Esplanadeplein Aalst

groenCollege negeert kritiek over ondergrondse parking aan het Esplanadeplein

Ondanks eerdere berichtgeving over bodemverontreiniging, instortingsgevaar van de Sint-Jozefskerk en een klimaatplan dat minder i.p.v. meer autoverkeer beoogt, blijft het CBS kiezen voor een ondergrondse parking. Op de gemeenteraad van november 2016 staat de uitbouw van de ondergrondse parking op de agenda.

Groen Aalst voorzitter Lander Wantens vindt dat er al voldoende parkeermogelijkheden zijn in de buurt van het Esplanadeplein. “Het gebeurt niet vaak dat de parkeerplaatsen van het station, de postsite en de Ridderstraat volzet zijn. Aalst ontknopen doe je écht niet door extra parkings te bouwen in het centrum van de stad.” merkt Wantens op. Hij vindt dat de stad moet investeren in verkeersvrije, groene ruimte en niet in extra parkeerplaatsen in en rond het Esplanadeplein. Het is er eveneens wachten op een kwaliteitsvolle en veilige halteplaats voor het openbaar vervoer.

Wantens wil de Sint-Jozefkerk een nieuwe bestemming geven, een concertzaal is gezien de akoestiek van het gebouw zeker een mogelijkheid. Samen met een verkeersvrij en groen Esplanadeplein kunnen we van deze omgeving ongetwijfeld een aantrekkingspool maken waar het fijn vertoeven is voor alle leeftijden. Daarmee doelt Wantens o.a. op speelgelegenheid voor kinderen en ontspanning voor senioren. “In plaats van een stenen plein verkiest Groen Aalst een aangename groene locatie middenin in de stad waar het fijn vertoeven is voor alle leeftijden. Wij horen in alle lagen van de bevolking de vraag naar meer groen in de stad. Of wil het stadsbestuur klimaatdoelstellingen halen door meer auto’s naar de stad te lokken?”

Wantens besluit met een tip voor de meerderheid. ”We moeten eens durven kijken naar andere steden zoals Mechelen. Daar worden wel juiste keuzes gemaakt voor een leefbaar en aangenaam stadscentrum.”