...

Een muzikale wereldreis samen met Night of the Proms

Een muzikale wereldreis samen met de night of the proms dat is een beetje de korte inhoud van deze editie. Het begon met het inmiddels traditionele orkest Il Novecento met achtereenvolgens een nummer van Stravinsky en katchatourian. daarna gingen voor het eerst de handen uitbundig de handen op elkaar voor het optreden van Time For Three een strijktrio uit Amerika met het nummer Ogden.

Daarna was het aan de ravissante Britse Natasha Bedingfield die niet alleen een streling was voor het oor maar zeker vook voor het oog. Vele mannen zullen het met me eens zijn dat haar decolté er zeker mocht wezen. Maar alle gekheid op een stokje haar stem mocht er ook best wezen en met de nummers Unwritten en Soulmate kreeg ze de zaal helemaal op haar hand.
natashabedingfield3-1000x667(Natasha Bedingfield foto: notp)

Met de ouverture “Carmen” kregen we het koor Fine Fleur een eerste keer aan het werk en menig toeschouwer ging op dit nummer ook spontaan meeklappen. verleden jaar werd dit koor nog vervangen door het meisjeskoor Scala maar persoonlijk vinden we toch Il Novicento voor dit evenement een betere keuze en dat vonden wij niet alleen.
finefleur-1000x667 (Fine Fleur foto: notp)

Daarna was het de beurt aan popzangeres chaka khan, die voor de gelegenheid verscheen in een grote hoepelrok. Met het nummer Diamonds are forever bracht ze meteen ook een ode aan shirley Bassey. Antonio Serrano bracht op zijn beurt op zijn mondharmonica een een door het publiek zeer gesmaakte “Rhapsody in blue” terwijl in de achtergrond  de foto van de onlangs overleden Toots Thielemans als eerbetoon verscheen.

Met Gabriël Del Rios en Antonio en het nummer “Chan Chan” gingen we langzaam maar zeker richting pauze maar niet vooraleer we de leadzanger van Kane, Tom chaplin aan het werk zagen. Hij vergaste ons op drie nummers:” Is There life on mars?, Quicksand en als derde Somwhere only we know”. Na de pauze zagen we voor het eerst Laura Tesoro eerst solo later in het gezelschap van Time For Three.
timeforthreelaura-1000x667 (Laura Tesoro en Time For Three foto: notp)

Met Purple Rain bracht Natasha Bedingfield nog een hulde aan de overleden Prince. Time For Free droeg het nummer Free Souls op aan de gevallen slachtoffers van de aanslagen. Zowel die van Brussel als van Parijs werden herdacht tijdens dit ingetogen moment. En dan was het de beurt aan de immer populaire John Miles en zijn “Music”.
johnmiles-1000x667
(John Miles foto: notp)

Chaka Khan kwam on in het tweede deel ook nog eens verblijden met haar gekende nummers I Feel For You en I’m every Woman. Nadien kreeg we nog een samenzang van alle artiesten op de tonen van Can’t stop this feeling en zat de editie 2016 er al weer op. We geven nog mee dat presentator Kobe Ilsen langzaam maar zeker zijn draai begint te vinden, dat we terug een vrolijke Alexandra Arriechie als dirigente en een schitterend koor “fine fleur” zagen. Vergeten we tenslotte ook niet de prestatie van the Pretty Vanillas als backing vocals.
nightoftheproms2-1000x667 (orkest Il Novecento en dirigente Alexandra Arrieche foto: notp)

Achteraf hadden we nog een gesprek met een paar mensen over de show en zij misten nog steeds Carl (Huybrechts) en vonden ook het tweede gedeelte sfeervoller dan het eerste. Maar over het algemeen waren ze best tevreden met het aangeboden programma. de mannen die waren natuurlijk danig onder de indruk van Natasha Bedingfield in het eerste deel. Waarom dat zo was kon je reeds lezen vooraan in het artikel.
notp_logo_20151

(foto: notp)

Ondertussen zijn er al een viertal data bekend voor volgend jaar en deze geven we uiteraard graag mee. Woensdag 22 november om 20.30u in de Ethias arena in hasselt. Op donder- vrij- en zaterdag 23, 24 en 25 november in het Sportpaleis in antwerpen enveneens om 20.30u. Kaarten voor deze data zijn nu al beschikbaar via Tele Ticket service op 070/ 345.345 (max 0,30€/min) of via www.notp.com. Groepstarieven en groepboekingen (+20 pers) via 03/ 400.60.44 of groepen@sportpaleisgroep.be