Minister Keulen bezoekt zomerschool Gent

Vlaams minister van Inburgering, Marino Keulen bracht gisteren, 28 augustus, een werkbezoek aan de eerste Taalzomer Nederlands in Gent. Dit Zomerschool project leert taalzwakke kinderen op een plezierige en speelse manier Nederlands in de vakantieperiode. Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen kwam de diploma's uitdelen. Vier weken lang volgden 40 kinderen van 15 verschillende nationaliteiten de taalcursus georganiseerd door vzw Roeland. De slotreceptie vond plaats in Kom-Pas, het onthaalbureau voor anderstalige nieuwkomers in Gent.

Met deze Taalzomer geeft Jeugddienst Roeland http://www.roeland.be de 41 ingeschreven kinderen (van 6 tot 12 jaar) van 16 verschillende nationaliteiten een extra duwtje om hun kennis van het Nederlands te verbeteren. De vakantie leidt voor hen vaak tot een toegenomen taalachterstand. Daarbij hebben we ze ook in contact gebracht met het vrijetijdsaanbod in Gent: het SMAK, de bibliotheek, de stad Gent en het Gravensteen en De Centrale.

De Zomerschool eindigde met een Toonmoment in aanwezigheid van Minister Marino Keulen, schepenen Rudy Coddens, Tom Balthazar en Mathias De Clercq die aan alle deelnemers een Attest van deelname uitreikten. Iedereen kreeg een exemplaar van de fantastische "Taalzomerkrant augustus 2008" waaraan de medewerkers tot middernacht hebben gewerkt! De namiddag werd een perfect einde van de perfecte taalzomer. Alle betrokkenen kijken tevreden terug. Voor deze eerste editie mag men zonder overdrijven van een groot succes spreken.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here