KAA Gent ontvangt 100 jonge fancoaches uit Charleroi

In het kader van het Fair Playkrediet-werking van RCS Charleroi komen aanstaande zondag n.a.v. de wedstrijd KAA Gent-RCS Charleroi een honderdtal jonge Carolo's op bezoek. Deze jongeren tussen 13 en 21 jaar genoten de afgelopen maanden een opleiding Fancoaching. Die bestond uit een informatiesessie over de Voetbalwet, ze kregen beeldmateriaal over ongeregeldheden in stadions voorgeschoteld en ontwikkelden sfeermateriaal. Binnen deze opleiding werd ook het bezoek aan een ander Belgisch stadion voorzien.

Door de goede samenwerking tussen AA Gent en RCS Charleroi op niveau van de nationale Open Stadion- en Fair-play- werking maar ook door het blijkbaar toonaangevende werk van ons veiligheidsapparaat viel de keuze op KAA Gent. Deze 100 jongeren en hun begeleiders zullen dan ook worden ontvangen door een AA Gent delegatie bestaande uit Bart Goessens uit de stewardwerking, Jan-Frederik Van Overschée vanuit het Buffalo Fan-Team en Peter Craeyeveld, coördinator van Voetbal in de stad. Zij zullen de jongeren toelichting geven over de initiatieven die de club, de veiligheidsdiensten en het Buffalo Fan-Team de recentste jaren ontwikkelden. Ook de club deed een inspanning door deze jongeren te laten genieten van een voordeeltarief.

Dit initiatief duidt op het sociaal engagement dat AA Gent op zich wil nemen binnen het kader van het Sociaal Charter dat op 7 november 2007 werd ondertekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here