Woody Harrelson stelt Transsiberian voor op 35ste Filmfestival Gent

Het Filmfestival Gent kondigt aan dat Woody Harrelson aanwezig zal zijn op de 35ste editie van het festival. De acteur uit ondermeer Cheers, Natural Born Killers, The People VS Larry Flynt en No Country for Old Men komt op woensdag 15 oktober in primeur de film Transsiberian voorstellen.

Roy (Woody Harrelson) werkt samen met Jessie (Emily Mortimer) in Beijng en keert samen met haar via Moskou terug naar huis met de legendarische Transsiberië Express. Onderweg ontmoeten ze rugzaktoeristen Carlos (Eduardo Noriega) en Abby (Kate Mara), die op wereldreis zijn. De reis krijgt een onverwachte wending als Roy de trein mist na een korte tussenstop. Jessie besluit om op hem te wachten in het volgende station, samen met hun nieuwe kennissen. Daar begint ze zich te realiseren dat haar reisgenoten blijkbaar niet zijn wie ze beweren te zijn. Transsiberian is een gedurfde, snelle rit door een web van morele hindernissen en bedrog. Deze knap geschreven hedendaagse versie van het trein-thriller genre doet Hitchcock alle eer aan en is één van de topfilms van de komende festivaleditie.

Woody Harrelson kent iedereen uit de populaire televisieserie Cheers waarin hij de naïeve maar geniale barman Woody Boyd speelt. Zijn grootste filmsuccessen zijn White Men Can't Jump (1992), Indecent Proposal (1993), Natural Born Killers (1994), The People VS Larry Flynt (1996), The Thin Red Line (1998) en recent nog No Country for Old Men (2007). Harrelson viel tijdens zijn carrière meermaals in de prijzen. Voor zijn rol in Cheers ontving hij een Emmy, de hoogste televisieonderscheiding, en voor zijn controversiële rol in The People VS Larry Flint werd hij genomineerd voor een Oscar. Naast zijn film- en televisiecarrière staat Harrelson ook bekend als activist. Hij steekt niet onder stoelen of banken een groot voorstander van de legalisatie van softdrugs te zijn en hij beklom ooit de Golden Gate Bridge in San Fancisco om te protesteren tegen de vernieling van de Amerikaanse Redwood bossen. Hij is ook vredesactivist en sprak zich in 2003 openlijk uit tegen de Amerikaanse invasie in Irak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here