Nederland komt kilo's aan tijdens de vakantie

Nederland is tijdens haar vakantie aangekomen. Maar liefst 63% van de Nederlanders met overgewicht heeft een paar kilo extra meegenomen vanaf haar vakantiebestemming. Dit blijkt uit onderzoek van afslankcommunity Valtaf.nl onder bijna 400 deelnemers.

De respondenten geven aan dat ze tijdens de vakantie zich wel met de slanke lijn hebben bezig gehouden. 43% een klein beetje, 22% het grotendeel van de vakantie en 7% de gehele vakantie. Toch is 63% aangekomen tijdens haar vakantie, 17% is stabiel gebleven en 19% is tijdens haar vakantie alsnog afgevallen.

Voedingsdeskundige Freya Zuidervaart: "Het is een bekend fenomeen dat mensen tijdens de vakantie aankomen. Ze laten alle remmingen varen en doen zich tegoed aan alcohol, buffetten, makkelijke snacks en ijs. Ze zijn op vakantie en vinden dat ze volop moeten kunnen genieten. Het is erg moeilijk om dit patroon te doorbreken. Wij adviseren dan ook altijd om het afslanken even te laten zitten, maar vooral te richten op het stabiel blijven van het gewicht. We proberen daarnaast ook te voorkomen dat de deelnemers niet direct op zware crashdieten gaan om de aangekomen kilo's weer te laten verdwijnen."

Van de respondenten kwam 14% 0-1 kilo aan, 22% 1-2 kilo, 16% 2-3 kilo, 9% 3-4 kilo en 4% maar liefst 5 kilo of meer. Opvallend gegeven is wel dat hoe zwaarder de deelnemer gemiddeld weegt, hoe meer hij aankwam tijdens de vakantie.

Opvallend weetje: Om 2 kilo aan te komen moet je bijna 15.000 kcal teveel eten (bovenop je normale voeding). Dit staat ongeveer gelijk aan 13 menu's van de Burger King met een grote hamburger, medium patat, medium cola en fritessaus, 100 bruine boterhammen met halvarine en magere kaas, 2143 zoete dropjes, 500 kiwi's of 300 waterijsjes. Bron: Valtaf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here