Feestelijke welkomstreceptie voor Gentse zustersteden

Zustersteden, ook wel gekend onder de noemer jumelages, twin cities, twinnings, Europese stedenbanden en zo meer liggen mee aan de basis van de huidige Europese samenwerking. Ze werden na de Tweede Wereldoorlog opgezet om vroegere vijanden weer dichter bij elkaar te brengen. Gent telt zeven zustersteden: Kanazawa (Japan) sinds 1971, Melle (Duitsland) sinds 1977, Mohammedia (Marokko) sinds 1982, Nottingham (Groot-Brittannië) sinds 1985, Saint-Raphaël (Frankrijk) sinds 1958, Tallinn (Estland) sinds 1982 en Wiesbaden (Duitsland) sinds 1969.

Vandaag is de vredesgedachte niet meer zo aanwezig, maar het gaat nog steeds om het samenbrengen van mensen om vriendschapsbanden te smeden over de grenzen heen, waarbij de betrokkenheid van inwoners, lokale verenigingen, organisaties en vrijwilligers essentieel is. De Stad Gent nodigt al haar zustersteden uit voor een weekend in Gent en dit tijdens de Parade van de Gentse Floraliën, een bijzondere editie aangezien de Gentse Floraliën dit jaar tweehonderd kaarsjes uitblazen. Het weekend zit boordevol activiteiten zoals onder meer een bezoek aan de beurs Accenta, de haven en het Festival van Vlaanderen en wordt feestelijk ingezet met een grote welkomstreceptie.

Graag doet de Stad Gent een oproep aan alle burgers, verenigingen, scholen en organisaties die ooit een uitwisseling hebben gedaan met een van de Gentse zustersteden, om samen met het Gentse stadsbestuur de delegaties uit deze zustersteden te verwelkomen op de feestelijke welkomstreceptie. Wie hiervoor een uitnodiging wil kan contact opnemen met Inge Willemsen, coördinator zustersteden, tel. 09 266 56 26, e-mail inge.willemsen@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here