Preventiepakket voor alle Gentenaren beschikbaar

De Preventiecel van Politiezone Gent stelt voor alle inwoners van Gent een gratis preventiepakket ter beschikking. Het pakket bestaat uit een ICE sleutelhangers, een parkeerschijf met een preventieve boodschap, een geactualiseerde meterkastkaart en een notablokje met op de rug een aantal tips om correct een persoonsbeschrijving te geven.

De ICE sleutelhanger is een uitbreiding van het ICE systeem (In Case of Emergency) dat aanvankelijk bedoeld was voor GSM gebruikers en als doel heeft kenbaar te maken wie men moet contacteren bij een noodgeval. Maar het systeem is nogal ingewikkeld. Commissaris Manuel Múgica-Gonzalez: "Daarom hebben we 50.000 sleutelhangers laten maken waarop je een telefoonnummer kan noteren. Ben je buiten bewustzijn, dan kan het levensreddend zijn om iemand uit je omgeving zeer snel te contacteren. Maar ook dementerende bejaarden kan je daarmee helpen. Of je verliest je sleutels: op het bureau verloren voorwerpen liggen er duizenden sleutelbossen te wachten op hun eigenaar". Hoe je met een eenvoudig telefoontje kan veel problemen kunt vermijden lees je hier

De politie Gent verspreidt ook parkeerschijven met een preventieve boodschap. Parkeerschijven zijn weer 'in' nu steeds meer warenhuizen en bedrijven de parkeertijd op hun parkings beperken. Momenteel staat er op de parkeerschijf een boodschap die waarschuwt voor dieven Inwoners van Gent kunnen ook geactualiseerde meterkastkaarten in de strijd tegen diefstallen met list verkrijgen. Vooral bejaarden zijn kwetsbaar voor dit soort diefstallen: iemand belt aan en zegt dat hij of zij van de politie is of de meter komt opnemen. Maar iedereen die zich namens een overheidsdienst bij u aanbied moet een geldige legitimatiekaart op zak hebben. Op zo een meterkaart zie je direct of dat identiteitsbewijs wel geldig is en wat je moet doen. Notablokjes met 'verdachte identificatiekaarten' moeten de kwaliteit van meldingen met betrekking tot potentiële daders optimaliseren. Commissaris Manuel Múgica-Gonzalez: " Slachtoffers of getuigen van een misdrijf verliezen veel tijd vooraleer ze met een politieagent in contact komen. Tegen de tijd zijn ze vaak belangrijke gegevens vergeten. Het zou handig zijn om een notablok bij de hand te hebben, daarom zijn er nu notablokjes in omloop waarop je de belangrijkste gegevens nu snel kan noteren".

Al deze gadgets zijn gratis te verkrijgen in alle politiecommissariaten en in de Stadswinkel, Administratief Centrum, Wilsonplein 1 te Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here