Drie generaties steken samen 100 bomen in een jasje

De bewoners van Woon- en Zorgcentrum De Liberteyt van OCMW waren afgelopen vrijdag druk in de weer. Samen met de kinderen van speelpleinwerking Dracuna werden meer dan 100 bomen van de Dries, in Wondelgem, ingepakt. Dit doen ze naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Expo '58. Het idee haalden ze van de kunstenaar Christo die wereldberoemd werd met het inpakken van historische gebouwen en objecten. Om 9 uur 's morgens gingen de rusthuisbewoners samen met het personeel en de kinderen aan de slag om de stammen van 100 bomen in te pakken met katoenen stof. OCMW voorzitter Geert Versnick deed ijverig mee: "Expo '58 was een belangrijk moment in het leven van deze mensen, dit project was dan ook een hele uitdaging. En het is nog mooi ook bovendien". Om 18.30 uur mocht OCMW voorzitter Geert Versnick dan eindelijk de Dries officieel openen. Met de Belleman op kop mochten de vele bezoekers, familieleden, buurtbewoners, kinderen, bewoners en personeel een wandeling maken door de dreef.

Het project 'G'embaleerde buume' kadert in de vijftigste verjaardag van Expo '58. Embaleren is een typisch Gentse uitdrukking en wil zeggen verpakken. De bewoners organiseerden zelf al een modeshow uit de jaren '50, bezochten het vernieuwde Atomium en er was er een oldtimer tentoonstelling op de parking van het woon- en zorgcentrum. Het meest recente project is het inpakken van de bomen. "Dit jaar is het exact 50 jaar geleden dat Christo hiermee begon te experimenteren. Hij pakte ooit de kruinen van bomen in, maar de bewoners houden het enkel bij de stammen", vertelt Bie Hinnekint van het OCMW Gent.

De Dries, vlak bij het woon- en zorgcentrum, is een dreef waar vele buurtbewoners dagelijks passeren en de senioren een wandelingetje gaan maken. De bewoners hoefden niet ver te stappen. De lappen stof werden met de nodige zorg rond de bomen gewikkeld. De foto- en filmclubs van Wondelgem waren het inpakken van de bomen vereeuwigen. Op deze manier verstevigt De Liberteyt de banden met de verenigingen in Wondelgem. Door het openstellen van het woon- en zorgcentrum naar de buurt en de verenigingen wil het OCMW Gent een positieve beeldvorming creëren. "De rusthuizen zijn geen oubollige instellingen waar er een soort ziekenhuissfeer heerst zoals men soms eens denkt", verduidelijkt OCMW voorzitter Geert Versnick. "De huidige woon- en zorgcentra evolueren mee met de tijd. Ze zijn een nieuwe thuis waar bewoners en hun familie zich goed voelen. Vanuit het woon- en zorgcentrum kunnen bewoners perfect hun maatschappelijk leven verder zetten en betrokken blijven bij het buurtleven".

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here