Ledeberg loopt storm voor "Aanrijding in Moscou".

Op vrijdag 29 augustus staat Ledebergplein in het teken van 'Aanrijding in Moscou'. Precies een jaar nadat de film in Ledeberg is opgenomen, slaan www.circagent.be en productiehuis www.aprivateview.be de handen in elkaar om de film in openlucht op Ledebergplein te vertonen. Omdat zowel de Stad Gent als de inwoners en de plaatselijke organisaties hun medewerking verleenden wordt bij wijze van dank een filmvertoning aangeboden onder de vorm van een openluchtprojectie op Ledebergplein. Omdat het een avondvullend programma betreft wordt er heel wat volk verwacht. De bezoekers wordt gevraagd zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Er is wel een tribune met 500 zitplaatsen, maar men brengt toch best een stoeltje of picknickdeken mee. Ledebergplein staat klaar om enkele duizenden toeschouwers te verwelkomen. En omdat het een lange avond wordt mag men gerust een hapje of een drankje meebrengen.

Het programma start om 18 uur met optredens van het Ledebergs Orkest de Ledebirds. Die brengen eigen jazz- en folkcomposities en pop- en rockliedjes waar ze een eigen draai aan geven. Ze omschrijven zichzelf als 'een nest Ledebergse muzikanten'. Voor het thuisfront zetten ze uiteraard hun beste beentje voor. De rockformatie Les Escargots de Gand (ex-Kerrekolle), voor en door Ledebergenaren, zorgen met covers en eigen werk in het Gents voor de nodige ambiance. Ze bouwden al een stevige live-reputatie uit in hun thuisbasis Ledeberg. En showband Alpason, die ook te zien is in de film, is in Ledeberg en ver daarbuiten bekend voor hun optredens met hun fanfare en majorettes. Op de openluchtprojectie konden zij niet ontbreken. In 'Aanrijding in Moscou' is heel wat te doen rond karaoke. Circa vroeg dan ook de muzikanten en zangeressen van Live Karaoke om Ledebergplein voor te bereiden op de film. Live Karaoke begeleidt de karaoke liefhebbers op het podium met professionele muzikanten en uitgebalanceerde backing vocals.

"Aanrijding in Moscou" vertelt het verhaal van huismoeder Matty (Barbara Sarafian) en truckhauffeur Johny (Jurgen Delnaet). Zij is 41. Hij is 29. Zij rijden tegen elkaar aan op een parkeerterrein van een supermarkt en hebben een vlammende ruzie over wie nu eigenlijk in de fout is. 'Aanrijding in Moscou' is een komedie over een vrouw vol builen en blutsen die smacht naar romantiek. Deze film werd geregisseerd door Christophe Van Rompaey naar een scenario van Jean-Claude Van Ryckeghem en Pat Van Beirs. A Private View produceerde de film. Om 21.30 uur start de openluchtvoorstelling van 'Aanrijding in Moscou'. Die is nu, na heel wat omzwervingen en bekroningen op internationale festivals, te zien op de setting waar de film ook opgenomen werd. Interessant is dat die avond exclusief de eerste DVD's verkrijgbaar zijn en dat de meeste acteurs aanwezig zullen zijn.

De avond wordt afgesloten door accordeonist Tuur Florizoone die ook de filmmuziek voor "Aanrijding in Moscou" maakte. Voor de gelegenheid wordt hij vergezeld van zijn groep Tricycle XL . Tuur Florizoone was al op jonge leeftijd geïntrigeerd door muziek en experimenteerde jarenlang als begeleider van circus-, dans- en theatervoorstellingen. In Brazilië leerde hij toevallig accordeon spelen. Na zijn opleiding jazz aan het conservatorium trad hij regelmatig op met het trio 'Tricycle'. Hij heeft al verschillende cd's op zijn conto staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here