Harrods verkoopt nu ook kogelvrije mode

Sinds 1992 bestaat er zoiets als "kogelvrije" mode, in Zuid-Amerika ten minste. Die mode is eerst overgewaaid naar Zuid-Afrika, maar nu doet ook het Londense warenhuis Harrods vrolijk mee: ook de superrijken voelen zich beschermd als ze iedere dag weer door de "vuurlinie" over straat lopen. Dus eerst even langs bij Harrods om discreet een kogelvrije smoking passen. De man die er mee op de proppen kwam, de Colombiaanse modeontwerper Miguel Caballero, heeft in Zuid Afrika onlangs zijn collectie van kogelbestendige kleding getoond. En de Zuid Afrikaanse zakenman Ari Ben David opende in Johannesburg een showroom geopend voor het modelabel van Caballero en is van plan om een aantal winkels met deze bijzondere kleding te lanceren.

Blijkbaar is het nodig om in Zuid Afrika kogelwerende kleding dragen, want de toestand is er uiterst misdadig. Vooral in Bogota, de hoofdstad van het beruchte Zuid Amerikaanse land heeft de kledingslijn van Caballero succes. Ondertussen wordt de kleding al in 16 landen verkocht. De kledinglijn bestaat uit kostuums, suède en leren jacks, regenjassen, overhemden, vesten en denimstoffen en is voor zowel mannen als vrouwen. De kledij is bijzonder modieus en moeilijk van normale kleding te onderscheiden. De kledij is wel maatwerk en kost tussen de 5.000 en de 10.000 euro. Een gewoon hemd heb je al vanaf 900 dollar.

Caballero zegt dat zijn kleding schoten uit pistolen met een kaliber van 9 millimeter en uit AK-47 automatische geweren kan weerstaan. De klant kiest gewoon de gewenste beschermingsgraad. Klanten die bang zijn dat zij met messen worden aangevallen, kunnen tegen extra betaling de kleding ook steekbestendig laten maken. Er is ook mogelijk een thermische laag aan te brengen die het lichaam koel houdt. Misschien staat er een wel een leuke regenvest in de solden op de website van Miguel Caballero, dan hebben we er ten minste nog iets aan: http://www.miguelcaballero.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here