Bouw een dijk tegen klimaatverandering

Het is geen nieuws: onze blauwe planeet is in levensgevaar. Men kan het niet blijven afdoen als loze stemmingmakerij. Ongeveer alle wetenschappers zijn het er ondertussen roerend over eens. Als er nu geen drastische ommekeer komt, dan is de klimatologische verandering op aarde onomkeerbaar. Maar het is dus nog héél even niet te laat. Op 10 augustus organiseert Nic Balthazar samen met Friends of the Earth een grootschalige betoging tegen de globale klimaatsverwoesting, omkaderd door The Big Ask, de internationale klimaatcampagne met Thom Yorke van Radiohead als boegbeeld. De betoging gaat door op het klein strand van Oostende en begint om 14 uur, aangestoomd door de muziek van DJ's Flip Kowlier, Axel Daeseleire, Adriaan Van den Hoof, Zohra en anderen. Dezelfde Big Ask campagne heeft in Groot-Brittanië geleid tot een sterke, bindende klimaatwet.

Door naar Oostende te komen, toon je niet alleen aan politici dat er een oprechte interesse in onze planeet en haar verziekte klimaat leeft, maar maak je ineens ook deel uit van een gigantische filmset, want de bedoeling is dat je samen met zoveel mogelijk mensen figureert in de "SOS Klimaat"-film die Nic Balthazar met jou die middag zal draaien. De bedoeling is dat we met de grootst mogelijke massa mensen (er is echt géén limiet!) letters vormen op het strand. Vanuit de lucht gezien ontstaan dan slogans die gefilmd zullen worden en via YouTube op politici wereldwijd zullen afgevuurd worden. Van elk gemeenteraads- of parlementslid tot George Bush himself.

Kom dus af en doe mee zolang je er zin in hebt. Er wordt gefilmd van 14 tot rond 20 uur. Vanaf 21 uur is er een spetterende afterparty op de Paulusfeesten met Vive La Fête! Geen tickets, geen inschrijvingen, gewoon komen en DOEN! Breng vrienden en familie mee, je klas, je straat, je collega's en je kinderen. Want je doet het ook voor hen. En voor de kinderen van je kinderen, die zich anders zullen afvragen waarom we niks hebben gedaan toen het nog mogelijk was. Het kleine strand ligt op 2 minuten wandelafstand van het station van Oostende, dus kom zo milieuvriendelijk mogelijk. Volgens Nic Balthazar zal de wereld je eeuwig dankbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here