1 op de 10 ondernemers smst tijdens de vakantie met hun secretaresse

13% van ondernemend Nederland sms't tijdens zijn of haar vakantie met de secretaresse. Terwijl slechts 2% aan zijn of haar secretaresse denkt tijdens de vakantie. Deze uitkomsten blijken uit recent vakantie onderzoek door zibb onder 323 nieuwsbrieflezers van zibb, bizz en Zakenauto.

Denken aan werk
45% van de respondenten denkt gedurende de vakantie aan het werk (de onderneming). De rest denkt aan partner (70%) of kinderen (59%).

50% van de respondenten werkt tijdens de vakantie tussen de 1 en 15 uur. Terwijl 2% 40 uur of meer werkt tijdens zijn of haar vakantie.

Desondanks gaan veel ondernemende Nederlanders gedurende de periode juli en augustus op vakantie. 70% gaf tijdens dit onderzoek aan zeker op vakantie te gaan en 9% gaf aan dat ze misschien een last minute boeken.

Mobiele telefoon populair, e-mail in opkomst
De mobiele telefoon is populair; maar liefst 75% van de respondenten neemt zijn mobieltje mee op vakantie. Ook de laptop scoort met 26% erg hoog. De administratie is het minst populair: slechts 2% neemt dit mee in de koffer. Naast de zakelijke spullen worden er gelukkig ook privé zaken meegenomen (33%), zoals tijdschriften en boeken.

Naast het mobiel bellen kiezen ook steeds meer ondernemende Nederlanders ervoor om te e-mailen en te sms-en. Een grote groep checkt de e-mail gedurende de vakantie niet (41%). Maar de meerderheid (59%) checkt de e-mail wel, sommige (25%) zelfs elke dag.

51% sms't niet met zijn of haar secretaresse of heeft geen secretaresse (37%). Terwijl de overige respondenten (13%) wel smst met de secretaresse.

Achtergrond respondenten
De deelnemers aan het onderzoek hebben een gemiddelde leeftijd van 48 jaar. De meeste waren man (65%). Ze zijn voornamelijk hoog opgeleid en werken zelfstandig of in loondienst. De meeste respondenten bekleden de functie van directeur of eigenaar van kleine tot middelgrote bedrijven.

Over zibb
Zibb heeft dit onderzoek gedurende de periode 2 t/m 24 juli 2008 uitgevoerd. Zibb is een onderdeel van Reed Business. Mediabedrijf Reed Business is onderdeel van een van 's wereld grootste mediaconcerns Reed Elsevier. Reed Business geeft merken uit als Elsevier, FEM Business, zibb en Totaljobs, en neemt daarmee marktleidende posities in, in vrijwel alle business-to-business sectoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here