Studenten uit 27 landen volgen zomercursus Nederlands aan de UGent

In samenwerking met de Nederlandse Taalunie organiseert het Universitair Centrum voor Talenonderwijs de 37ste editie van de Zomercursus Nederlandse Taal en Cultuur. De Vlaamse Gemeenschap stelt de beurzen ter beschikking van de deelnemers. De zomercursus 2008 begint op zondag 3 augustus eindigt op zaterdag 23 augustus. De cursus wil de kennis van het Nederlands van de deelnemers op intensieve wijze activeren en de studenten laten kennismaken met de cultuur van Vlaanderen. Bij de start van de lessen worden de studenten op hun taalvaardigheid getest en in drie niveaugroepen ingedeeld.

Alle groepen hebben 's morgens taallessen. De lessen bereiden ook de culturele namiddagactiviteiten voor: kennismaking met Vlaanderen, lezingen over Vlaanderen en de Nederlandse taal, excursies naar de belangrijkste kunststeden in Vlaanderen, bezoek aan een gastgezin, een ontmoeting met een Vlaamse auteur (Wally De Doncker) en de persfotograaf van de krant De Standaard (Michiel Hendrickx), een zangavond, een uitstap naar Nederland (georganiseerd door de Orde van de Prince), een sportnamiddag, een culinaire avond een fietstocht door het Vlaamse landschap en nog veel meer. Op de afscheidsavond ontmoeten de studenten filmregisseur Lieven Debrauwer. Veel namiddagactiviteiten gebeuren in niveau-overschrijdende of zelfgekozen groepjes.

Dit jaar komen de deelnemers uit Armenië, de Franstalige gemeenschap, de Duitstalige gemeenschap, Bulgarije, China, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Indonesië, Israël, Italië, Kroatië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slovakije, Spanje, de Tsjechische Republiek, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zuid-Afrika en Zweden. De cursus wordt georganiseerd in het Universitair Centrum voor Talenonderwijs in de historische universiteitsstad Gent. De deelnemers logeren in een eigen kamer in een universitair studentenhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here