...

NMBS verkoopt wachterswoning in Waarschoot

wachterswoning nmbsNMBS verkoopt wachterswoning in Waarschoot

NMBS bezit heel wat gebouwen en terreinen die niet meer nodig zijn voor de openbare dienstverlening en in aanmerking komen voor een nieuwe invulling. Zo verkoopt NMBS een vroegere wachterswoning in Waarschoot. Geïnteresseerden kunnen nog tot 24 augustus 2016 een bod uitbrengen.

De woning met tuin is gelegen in Arisdonk 80 in Waarschoot en heeft een totale oppervlakte van 842,53 m², waarvan 64,18 m² bebouwd. Het gebouw bevindt zich naast de spoorlijn 58 Gent-Eeklo in een woongebied met landelijk karakter.

Vanuit deze wachters- of baanwoning verzekerde een overwegwachtster tot 1956 de veiligheid van de nabijgelegen overweg. Daarna werd deze ‘bewaakte’ overweg uitgerust met flikkerlichten en later ook met een slagboom.

NMBS verkoopt deze wachterswoning via een marktconsultatie. Geïnteresseerden kunnen nog tot 24 augustus 2016 om 11 uur een bod uitbrengen. Er is geen instelprijs vastgelegd. De verkoop verloopt via schriftelijke biedingen. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar. Kandidaat-kopers kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen via mail: renw@b-rail.be of via tel. 09 241 23 00. Ook een plaatsbezoek is mogelijk na afspraak.