Afslankende vrouwen liegen over hun gewicht

Uit onderzoek onder 250 deelnemers van de afslankcommunity Valtaf.nl blijkt dat 60% van de vrouwen die willen afslanken liegt over haar gewicht tegen anderen, daarnaast liegt 59% ook nog eens over wat ze hebben gegeten die dag. Uit het onderzoek blijkt dat 49% van de vrouwen soms liegt en 11% zelfs vaak liegt over de stand van de weegschaal. Tussen de 1-5 kilo wordt er door 48% van het originele gewicht afgesnoept. Over de kledingmaat wordt overigens bijna niet gelogen, 69% zegt daar eerlijk over te zijn.

Daarnaast is het opvallend dat ze wel liegt tegen anderen over wat ze gegeten heeft (49% soms en 10% heel vaak), maar dat ze in haar eigen eetdagboekje compleet eerlijk is. Van de deelnemers zegt 85% nooit te liegen als ze haar eetdagboekje invult.

Op Valtaf.nl kunnen de deelnemers gratis een eetdagboekje invullen op basis van een grote calorietabel. Voedingsdeskundige Freya Zuidervaart: 'Mensen die willen afslanken hebben veel aan het invullen van het eetdagboekje, ze krijgen inzicht in het eigen voedingspatroon en zien ook hoeveel calorieën verschillende producten bevatten. Ze leren verantwoorde keuzes te maken en zien het ook terug in het eetdagboek als ze teveel hebben gegeten. Een eetdagboek is handig voor het verkrijgen van inzicht en het geven van motivatie.'

Bron: Valtaf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here