Belgacom wil meer zonnepanelen plaatsen

Belgacom produceert vanaf deze maand groene stroom via de zonnepanelen die ze op het dak van haar gebouw in Sint Stevens Woluwe plaatste. Op een oppervlakte van 216 vierkante meter installeerde de Belgacom 130 zonnepanelen met een piekvermogen van 27,30 kWp en een jaarlijkse productie aan groene stroom van 850 kWh. De stroom die de zonnepanelen opwekken op een jaar tijd is het equivalent van het verbruik van 7 Belgische gezinnen.

De installatie van deze zonnepanelen hebben als objectief om mee te werken aan de vermindering van CO2 uitstoot. Jaarlijks zal hierdoor 18 ton CO²-eq minder worden uitgestoten.

De installatie in Sint Stevens Woluwe is slechts het begin want Belgacom onderzoekt de mogelijkheid om ook op andere gebouwen zonnepanelen te plaatsen.

De productie van groene stroom via zonnepanelen is een van de vele initiatieven van Belgacom om zo efficiënt mogelijk om te springen met energie. Zo verminderde Belgacom in 2007 de CO2-eq-uitstoot verbonden aan het energieverbruik in haar kantoren met 13% t.o.v. 2006 en kocht Belgacom 25% van zijn energie uit groene bronnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here