PALM gastheer 10de Wereldkampioenschap BBQ.

Het Wereldkampioenschap BBQ wordt dit jaar in België georganiseerd. Twee jaar geleden vond het Belgisch Kampioenschap ook al plaats op de terreinen van PALM. Deze editie wordt tevens gecombineerd met de opendeurdag van de brouwerij en de stoeterij. Het publiek wordt dus niet alleen getrakteerd op de frisse PALM maar ook op een smaakvol evenement.

De Belgian Barbecue Association, SMOKY CHARLY, is de organisator van dit WK. Voorzitter Charly Van den Bosch is heel enthousiast: "Wij zijn blij het Wereldkampioenschap BBQ op 14 september in Steenhuffel in het prachtige kader van het domein Diepensteyn, te mogen organiseren. Het is een jubileumeditie want het is het 10de jaar dat een WK wordt opgezet. Een hele eer voor onze organisatie en een buitenkans voor ons land om zichzelf en zijn gastronomie in de kijker te zetten. Wij verwachten een 30 tal buitenlandse en een 30 tal Belgische teams. Op zaterdag 13 september zetten we onze Belgische eetcultuur in de kijker in het Belgisch dorp, iedereen kan er Belgische specialiteiten komen degusteren." Peter Buelens, PR manager van PALM, schat in dat 20.000 bezoekers voor dit unieke evenement naar Steenhuffel zullen afzakken. "Het WK is een open gebeuren, iedereen kan deelnemen. Elk team bestaat uit minimum vijf en maximum acht leden. Zij gaan aan de slag met dezelfde ingrediënten die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Dat barbecuen een ernstig vak is, blijkt uit de vorige edities van het Belgisch Kampioenschap. Hier geen pensenkermis of hamburgerfestijn wél een hoogculinaire competitie." aldus Van den Bosch.

Hoe gaat het Kampioenschap nu precies in zijn werk? Alle teams krijgen dezelfde ingrediënten ter beschikking en gaan daarmee aan de slag. Zij moeten 5 gerechten klaarmaken: een visgerecht, een kipgerecht, een varkensgerecht met PALM bier, een rundgerecht en een dessert met chocolade. Bijgerechten en sauzen zijn vrij maar moeten door de teams worden meegebracht. Elk gerecht gaat naar de juryleden, o.l.v. Felix Alen en Dirk De Prins. Het jurypanel is samengesteld uit Belgische topchefs, mediafiguren en vakmensen. De Wereldkampioen ontvangt, naast de beker de fantastische som van 10.000 Dollar. De tweede prijs krijgt 5.000 Dollar en de derde prijs mag 3.000 Dollar in ontvangst nemen.

Gratis toegang voor iedereen. Iedereen kan op zondag 14 september vanaf 10 uur de sfeer van het Kampioenschap komen opsnuiven. Het publiek kan proeven van de gerechten die de teams klaarmaken. De hele dag is er ook 'live' muziek en animatie voorzien. Ook de stoeterij met Belgische trekpaarden en het Kasteel, waar een kunsttentoonstelling zal plaatsvinden, kunnen worden bezocht.

Programma: PALM Breweries – Kasteel Diepensteyn – Steenhuffel

Zaterdag 13 september 2008
09u tot 17u Internationale Ruilbeurs voor Bierpubliciteit Gambrinusclub, laadhall PALM
17u Officiële openingsceremonie met voorstelling van de ploegen. Domein Kasteel Diepensteyn, gratis inkom
19u30 Belgisch Dorp: Degustatie van Belgische specialiteiten 25 euro/persoon. Kaarten beschikbaar in alle Renmans filialen.
21u00 Feest van de Londerzeelse Burgemeester in de feesttent op het festivalterrein met onder andere Freddy Breck en Astrid – kaarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here