Pierke en de Gelukster op de Gentse Feesten

Na een moeilijke periode, wegens overlijden van de stichters en bezielers, Pierre De Wispelaere (12 mei 2008) en Ghislaine Impens (11 oktober 2007) herneemt het Koninklijk Poppentoneel Festival stilaan weer zijn activiteiten. Zoon Wim, samen met echtgenote Christine en dochter Lies, die al een tijdje de fakkel hadden overgenomen, zetten samen met een paar trouwe medewerkers het levenswerk van hun ouders met fierheid verder. Om een goede start te nemen zullen ze een traditie van weleer terug opnemen: de groep Festival was immers jarenlang één van de gangmakers op de feesten, met dagelijks 3 voorstellingen: een familievoorstelling om 14.30 uur, animatie met poppen buiten op straat om 17.00 uur (puppetbuskers avant la lettre) en 's avonds om 20.00 uur een voorstelling voor volwassenen in het Groot Vleeshuis.

Het Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL zal de komende Gentse Feesten 4 optredens verzorgen in de VIP School, Neermeerskaai te Gent. Dit is mogelijk gemaakt dankzij het gulle aanbod van Noël Fack en zijn 3-Dekkers Compagnie, die deze locatie met hen wilden delen. Zij brengen er immers tijdens de Feesten hun allernieuwste show "Stars on 45". De productie is heel doelbewust gekozen. Het verhaal "Pierke en de Gelukster" werd destijds verzonnen door Wim De Wispelaere, toen 13 jaar oud die het samen met zijn moeder Ghislaine Impens op tekst zette. Poppen en decors zijn gemaakt door pa Pierre De Wispelaere. Er mag dan ook gesproken worden over een eerbetoon aan de ouders van Wim, de stichters van dit gezelschap.

Het verhaal gaat over een Oosterse Prins, die ver van zijn vaderland, hier in België een onderkomen vindt. Ver weg in het Oosten zit een droevige prinses te wenen over het verlies van haar geliefde prins Sidi Said. Vandaag wordt zij 21 jaar. Sjeik Koet El Amour heeft voor zijn dochter een uniek geschenk bedacht: voor het eerst mag ze zélf kiezen wat ze wil! Prinses Aurora heeft echter maar één wens: ze wil terug herenigd worden met haar prins. Pierke wil daar maar al te graag bij helpen. Een boeiend verhaal, gebracht door telgen van een gerenommeerde poppenspel familie.

Spelers: Wim De Wispelaere (Pierke), Christine Dhelft, Jaak De Vos, Emmanuel Fabel
Klank en Licht: Lies De Wispelaere.
Locatie: VIP School, Neermeerskaai 1a – 9000 GENT
Aanvang: 14.30 uur – einde 16.15 uur (pauze 25 minuten inbegrepen)
Toegang: 4.00 euro
Tickets en Reservatie: Uit bureau tel. 09 233 77 88, of via onderstaande link http://www.uitbureau.be/voorstelling.aspx?voorstelling_id=790

Informatie:
Koninklijk Poppentoneel FESTIVAL
Moriaanstraat 65, 9050 GENTBRUGGE
Tel. 09 231 44 88 of Email: gentbrugspoppentheater@belgacom.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here