Clint Mansell en Sonus Quartet brengen muziek van cultregisseur Darren Aronofsky.

Tijdens de 35ste editie van het Filmfestival Gent (7-18 oktober) geeft Clint Mansell samen met het Sonus Quartet een concert met de muziek uit de films van cultregisseur Darren Aronofsky. Net zoals de films van Aronosfky is de muziek van Mansell bijzonder beklijvend en van een overweldigende schoonheid. Het concert vindt plaats op 16 oktober om 20.30 uur in de Theaterzaal van Vooruit. Clint Mansell was in een vorig leven frontman van de popgroep Pop Will Eat Itself en verzeilde in de filmwereld via vriend en regisseur Darren Aronosfky. Zijn eerste soundtrack was die voor Pi, nadien volgden nog Aronofsky's Requiem For A Dream en The Fountain.

De muziek van Mansell is op vele vlakken bijzonder te noemen. Hij schrikt er bijvoorbeeld niet voor terug om cello te mengen met zware elektrische gitaren en drums. Zo werkte hij voor The Fountain samen met het Kronos Quartet en de Schotse postrockgroep Mogwai wat een van de opmerkelijkste soundtracks van 2007 opleverde. Dat vond ook de World Soundtrack Academy die hem vorig jaar beloonde met een prijs voor Best Original Soundtrack of the Year. Ook de Public Choice Award, uitgereikt door duizenden filmmuziekliefhebbers, ging naar de muziek voor The Fountain. Voor zijn concert in Gent brengt de componist naast een rockband ook het Sonus Quartet mee. Zij zullen muziek brengen uit de Aronofsky films begeleid door filmbeelden. Dit is een exclusief concert voor België, tijdig reserveren wordt sterk aanbevolen.

Filmmuziekconcerten zijn al jaren de specialiteit van het Filmfestival Gent. Tijdens de 35ste editie van het festival staan nog tal van andere concerten op het programma. Gabriel Yared brengt op 15 oktober een muzikaal eerbetoon aan regisseur Anthony Minghella (The English Patient, The Talented Mr. Ripley). Folkgroep Kadril speelt op 17 oktober muziek uit films als Brokeback Mountain, Shakespeare in Love, Walk the Line, Barry Lyndon en Black Cat White Cat. En op 18 oktober sluit de uitreiking van de World Soundtrack Awards het festival af gevolgd door een concert met Oscarwinnaar Dario Marianelli (Atonement) en David Lynchcomponist Angelo Badalamenti (Twin Peaks, La cité des enfants perdus, Mulholland Drive).

Ticket: 20 of 16,5 euro (vvk) via Fnac: www.fnac.be – 0900 00 600 (

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here