Muggenzifterij met taalwetgeving in Belgie en Nederland

Enige tijd geleden vroeg een inwoner uit Oost-Vlaanderen bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg KVS een programmabrochure aan. Tot zijn verbazing kreeg hij – als inwoner van Vlaanderen – een drietalige brochure opgestuurd. Een overtreding van de taalwet dacht hij,en diende klacht in bij de VCT. De VCT stelde de klager in het gelijk, door te stellen dat zulks inderdaad een overtreding van de taalwetgeving is.

Brussels Vlaams Belang volksvertegenwoordiger Erland Pison interpelleerde vandaag VGC-collegelid Pascal Smet hierover. Smet moest toegeven dat de KVS niet eens over eentalig Nederlandse brochures beschikt. Meer nog: hij verklaarde zelfs er niet eens aan te denken om in eentalige brochures te voorzien, ondanks de duidelijke veroordeling door de VCT. Als dat geen muggenziften is.

In Amsterdam is het anders, daar moet je binnenkort op je woorden letten als je tegen een ambtenaar praat. Het stadsbestuur gaat een lijst opstellen met verboden scheldwoorden en vloeken. Op deze manier gaat het taalgebruik letterlijk en figuurlijk naar de kl*ten.

We hebben een website gevonden met scheldwoorden op alfabetische volgorde. Spijtig voor die webmaster, maar wij denken dat hij zijn site heel binnenkort kan opdoeken. http://www.taalkabaal.nl/scheldwoorden/index.php

Dus hier een kort overzicht van een paar scheldwoorden die in de toekomst niet meer zal mogen gebruikt worden, raketpiraat, ramenlikker, rampdebiel, rampenbek,
randdebiel, ransaap, rapenschijter, raseikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here